Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Tule mukaan mielipiteenvaihtoon

A picture
© fotolia.com - lznogood
On monia tapoja tuoda mielipiteensä julki, esimerkiksi äänestäminen tai rakenteelliseen vuoropuheluun osallistuminen. Mutta jos ei satu juuri olemaan vaalien aika tai jos aihe, joka sinua kiinnostaa, ei liity suoranaisesti politiikkaan, on muitakin tapoja ilmaista mielipide.

Tutustu erilaisiin vaikutusmahdollisuuksiin. Olipa puhe yleisistä yhteiskunnallisista asioista tai erityisesti nuoriin, terveyteen, ihmisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä, voit ilmaista mielipiteesi. Se voi käydä kotisohvalta tietokoneen avulla.

 

Sinun äänesi Euroopassa -sivustolla voit vaikuttaa Euroopan komission toimintapolitiikkoihin esimerkiksi osallistumalla kuulemisiin ja keskusteluihin. Komissio haluaa kuulla, millaisia ideoita ja kokemuksia sinulla on ja mitä haluat kritisoida.

 

Agora on Euroopan parlamentin ylläpitämä kansalaisfoorumi. Sen kautta kansalaiset voivat osallistua keskusteluun parlamentin lainsäädäntöohjelmasta. Se antaa osallistujille mahdollisuuden tuoda esille jokapäiväiseen kokemukseen perustuvia konkreettisia toimintatapoja ja ratkaisumalleja.

 

UNESCO Youth Forum tarjoaa nuorten edustajille mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia, keskustella ja löytää ratkaisuja yhteisiin ongelmiin.

 

UNICEF Voices of Youth -verkkosivustolla on ajankohtaista tietoa, joka liittyy lasten ja nuorten elämään eri puolilla maailmaa. Sivustolla nuoret voivat kertoa näkemyksistään sekä keskustella maailmanlaajuisista ongelmista ja ottaa niihin kantaa.

 

Global Voices Online on kansainvälinen ja monikielinen yhteisö, jossa on blogeja, valokuvia ja podcast-lähetyksiä yli 130 maasta. Tarkoituksena on antaa kaikille mahdollisuus kertoa omasta yhteiskunnastaan. Mukaan voi liittyä kommentoimalla toisten artikkeleita tai kirjoittamalla oman.

 

Julkaistu: Pe, 26/04/2013 - 12:35


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä