Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Dialogul structurat – vocea dumneavoastră poate fi auzită

A picture
© fotolia.com - Aaron Amat
Dialogul structurat este o discuţie pe anumite teme dintre tineri şi factorii de decizie, cu scopul de a garanta că părerile tinerilor sunt luate în considerare în procesul de elaborare a politicilor europene care îi vizează.

Punctul de pornire

Puteţi lua parte la dialogul structurat în oricare din cele 27 de ţări membre ale UE, contactând direct grupul naţional de lucru.

 

Grupurile naţionale de lucru organizează consultări cu tinerii, asociaţiile de tineret şi responsabilii politici din fiecare ţară. Dialogul structurat se adresează tuturor tinerilor, inclusiv celor care au mai puţine oportunităţi sau nu sunt organizaţi în mod formal.

 

Care sunt rezultatele scontate?

Rezultatele consultărilor naţionale sunt reunite în documente de referinţă şi sunt utilizate în cadrul conferinţelor UE pentru tineret, la care participă reprezentanţi ai tinerilor şi factori de decizie care au astfel ocazia de a lucra împreună şi de a transmite Uniunii un mesaj comun. Conferinţele UE pentru tineret au loc de două ori pe an şi sunt găzduite de ţara care deţine preşedinţia UE.

În mod ideal, recomandările conferinţelor UE pentru tineret vor fi promovate de ţara gazdă şi prezentate Consiliului Uniunii Europene. Acesta ar urma apoi să adopte concluzii sau o rezoluţie.

 

Ce s-a întâmplat până acum?

Cea de-a doua rundă a dialogului structurat s-a încheiat în noiembrie 2012. Tema principală a fost participarea tinerilor la viaţa democratică. Dialogul s-a organizat în jurul a 3 subteme legate de priorităţile ţărilor care s-au succedat la preşedinţia UE în acea perioadă: Tinerii şi lumea (Polonia), Creativitate şi inovare (Danemarca) şi Incluziune socială (Cipru).

 

Dialogul structurat, pe scurt

Publicat: V, 26/04/2013 - 12:15


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!