Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Gdje možeš izraziti svoje mišljenje?

A picture
© fotolia.com - lznogood
Svoje ideje možeš prenijeti na različite načine, kao što je glasanje ili Strukturirani dijalog. Međutim, ako nije vrijeme izbora ili ako tvoja ideja nije vezana uz politiku, mišljenje možeš izraziti na druge načine.

Od pitanja politika, tema u vezi mladih, zdravlja ili ljudskih prava. Na licu mjesta ili bez izlaženja iz svoje sobe. Samo pogledaj sva ova mjesta na kojima možeš izraziti svoje mišljenje.

 

Tvoj glas u Europi omogućuje ti da pridoneseš postupku donošenja politika u EU-u davanjem svojih prijedloga na savjetovanjima, raspravama i putem drugih kanala. Komisija želi čuti tvoje ideje, suočiti se s tvojom kritikom i naučiti iz tvog iskustva.

 

Skupština građana veza je između tebe i Europskog parlamenta. Omogućuje ti priliku da sudjeluješ u raspravama o zakonodavnim planovima Parlamenta. Skupština može pripremiti konkretne politike na temelju svakodnevnog iskustva.

 

UNESCO-v forum mladih spaja mlade zastupnike iz cijelog svijeta u cilju razmjene mišljenja, iskustava, stajališta i pronalaženja zajedničkih problema i rješenja.

 

UNICEF-ov glas mladih mjesto je na internetu gdje mladi mogu naučiti više o problemima u svijetu. Na toj platformi mladi iz cijelog svijeta mogu izraziti svoja stajališta, istraživati, raspravljati i utjecati na globalne probleme.

 

Globalni glasovi na internetu funkcionira kao međunarodna, višejezična zajednica blogova, fotografija i podcastova iz više od 130 zemalja koja pomaže ljudima u cijelom svijetu da pristupe informacijama i objave informacije o svojoj zajednici. Možeš se pridružiti tako da predaš svoje ideje ili da postaneš autor.  

 

Objavljeno: čet, 13/02/2014 - 16:54


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!