Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

En FN-frivillig fortæller

A picture
© shutterstock.com - Samuel Borges Photography
Marie Dibangue (fra Cameroun) arbejdede som FN-frivillig med at begrænse volden i lokalsamfund i Haiti. Marie var programmedarbejder i en projektenhed under MINUSTAH's afdeling for bekæmpelse af vold i lokalsamfundet.

Jeg har arbejdet i MINUSTAH's afdeling for bekæmpelse af vold i lokalsamfundet siden maj 2012. Min rolle er er udpege, udvælge og udvikle mulige projekter, der skal mindske volden i lokalsamfundet.

Noget af det mest spændende ved at være FN-frivillig er at få mulighed for at arbejde på tværs af forskellige aktiviteter, der skal hjælpe folk i Haiti på en lang række måder. Det fik jeg netop lejlighed til den 21. september, hvor der blev holdt ti forskellige arrangementer i anledning af den internationale fredsdag.

 

Den internationale fredsdag 2012

Jeg begyndte to måneder i forvejen. Jeg skulle koordinere ikke bare med andre afdelinger af MINUSTAH og med militæret, men også med de haitianske partnere, som skulle deltage i arrangementer på dagen. En af prioriteterne var at arbejde sammen med organisationer i lokalsamfundet og i fællesskab udvikle aktiviteter, som kunne fremme dialogen om, hvordan man kunne tilskynde til fred. Desuden arbejdede vi tæt sammen med den haitianske stat om at koordinere aktiviteterne. Jeg deltog i en række møde med ministeriet for ungdom, idræt og borgerinitiativer for at inddrage unge mest muligt i dagen og med det haitianske fodboldforbund om at planlægge fodboldkampe mellem MINUSTAH, det haitianske politi og to lokale hold.

Efter en masse planlægning med de forskellige partnere blev den internationale fredsdag heldigvis en succes. Et af de mest populære arrangementer var finalen i det ugelange mesterskab "Match for Peace and Security" mellem fodbold- og basketballhold fra forskellige kvarterer i Cité Soleil, som er et af de mest belastede områder i Port-au-Prince. Den 21. september gik frivillige fra et erhvervsuddannelsesprojekt sammen med lokale børn om at plante træer.

I hele byen samarbejdede andre partnere med vores afdeling om at holde uformelle møder og mere formelle debatter og workshops for at stimulere diskussionen om vold i lokalsamfundet, og hvordan vi arbejder sammen for fred. Mange af arrangementerne havde kulturelle indslag for at fremme freden gennem musik, dans, kunstudstillinger og teater, herunder en festdag på Champ de Mars, en af de store pladser i byen, den 22. september.

I den  nordlige del af Haiti gik vi sammen med lokale kvindegrupper og arrangerede en fredsmarch og en stor offentlig debat på en plads i byen om emnet "vold som en hindring for udvikling".

Alt i alt var det en stor oplevelse for mig at arbejde så tæt sammen med haitianske og internationale partnere i forbindelse med den internationale fredsdag, og jeg glæder mig til at arbejde med lignende arrangementer i fremtiden.

 

Maries historie er en af FN's frivillige stemmer.

Offentliggjort: Tir, 16/04/2013 - 10:17


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!