Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Hvorfor EVS?

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
Du bør tenke nøye gjennom en eventuell beslutning om å delta på et EVS-prosjekt i et annet land. Hvis du bruker litt tid på å tenke gjennom, planlegge og holde motivasjonen oppe, er sannsynligheten for at du blir skuffet i løpet av prosjektperioden, mye mindre!

Før du bestemmer deg for å melde deg som frivillig hos EVS (European Voluntary Service), er det noen spørsmål du bør stille deg selv:

  • Hva er motivasjonen min? Dette vil bidra til å opprettholde den indre drivkraften i løpet av prosjektet.
  • På hvilket område ønsker jeg engasjere meg? Vi har alle personlige interesser, så vær realistisk og ærlig med deg selv.
  • Hvor lenge er jeg villig til å binde meg? (Dette omfatter å finne et prosjekt, forberedelser, administrasjon, opplæring, selve prosjektgjennomføringen og oppfølging)
  • Hvor mye tid har jeg til rådighet?

Ikke fokuser på et spesifikt land, men en region. Se på prosjektene med tanke på hva du ønsker å lære. Husk dette: EVS er ikke en jobb eller en turnustjeneste, heller ikke en arbeidsplass, et humanitært oppdrag, et språkkurs eller ferie!

 

Dette sier andre

“Det var en utfordring å flytte til et fremmed, grønt og regnfullt land som jeg ikke hadde noe kjennskap til, ikke engang språket. Jeg er veldig glad for å ha gjennomført prosjektet. Jeg lærte til og med mer enn jeg hadde forventet. Jeg hadde stor frihet på prosjektene mine og kunne jobbe med mange ulike aktiviteter: være sammen med brukerne av tjenesten, organisere aktiviteter og arrangementer, jobbe med andre frivillige, føre statistikk, hjelpe til med å oppdatere webområdet for organisasjonene osv.”

Agathe Friquet fra Frankrike var 22 år da hun deltok på et EVS-prosjekt fra juli 2010 til juni 2011. Hun jobbet for Backlane Hostel, en av Depaul-stiftelsens innkvarteringer for hjemløse i Dublin (Irland).

 

Hvis du allerede har et prosjekt ...

Innhent all informasjon som er tilgjengelig om landet og prosjektet, spesielt hvis dette er første gang du bor i et fremmed land, eller hvis du skal reise til et fjerntliggende sted. Ikke nøl med å sende alle spørsmålene du har, til sende-, verts- eller koordineringsorganisasjonene for prosjektet ditt. Hvis du trenger mer informasjon, kan du prøve å kontakte det lokale kontoret, Executive Agency-byrået eller de regionale SALTO-ressurssentrene for Øst-Europa og Kaukasus, den europeiske middelhavsregionen og Sørøst-Europa.

Publisert Tir, 16/04/2013 - 09:54
Sist oppdatert Ons, 17/04/2013 - 10:13


Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!