Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

De ce SEV?

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
Participarea la un proiect SEV în altă ţară nu este o decizie care poate fi luată cu uşurinţă. Reflectaţi bine înainte, planificaţi-vă demersul cu atenţie şi păstraţi-vă motivaţia! În acest fel, riscul de a fi dezamăgit va fi mai mic.

Înainte de a vă alătura Serviciului European de Voluntariat (SEV), trebuie să vă puneţi câteva întrebări:

  • Care este motivaţia mea personală? Veţi afla astfel dacă puteţi să vă duceţi proiectul la bun sfârşit.
  • În ce domeniu vreau să mă implic? Toţi avem interese personale, deci fiţi realist şi onest cu dumneavoastră înşivă.
  • Pe ce durată doresc să mă angajez? (aceasta include toate etapele - găsirea unui proiect, pregătirea lui, formalităţile administrative, derularea propriu-zisă a proiectului şi analiza ulterioară)
  • Cât timp am la dispoziţie?

Nu luaţi în calcul o anumită ţară, ci mai degrabă o regiune. Căutaţi proiectele din perspectiva a ceea ce doriţi să învăţaţi. Nu uitaţi: SEV nu reprezintă un loc de muncă sau un stagiu, nu este nici o misiune umanitară, un curs lingvistic sau o tabără de vacanţă!

 

Ce spun alţii

„Pentru mine a fost o provocare să merg într-o ţară străină, unde plouă des şi a cărei limbă nu o cunoşteam. Mă bucur să constat că a fost o reuşită. Am învăţat mai mult decât mă aşteptam. Am avut libertate totală în cadrul proiectelor mele şi am făcut diverse lucruri: m-am întâlnit cu utilizatorii de servicii, am organizat activităţi şi evenimente, am lucrat cu alţi voluntari, am realizat statistici, am contribuit la actualizarea site-ului organizaţiei etc.”.

Agathe Friquet din Franţa avea 22 de ani când a participat la un proiect SEV, din iulie 2010 până în iunie 2011. A lucrat la Backlane Hostel, un centru pentru persoane fără adăpost Depaul Trust din Dublin (Irlanda).

 

Dacă aveţi deja un proiect…

Strângeţi cât mai multe informaţii despre ţara şi proiectul care vă interesează, mai ales dacă mergeţi pentru prima dată în străinătate sau dacă vă duceţi într-o regiune îndepărtată. Nu ezitaţi să cereţi lămuriri organizaţiilor din ţara de origine şi din ţara gazdă care se ocupă de proiect. Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii, contactaţi agenţia naţională, agenţia executivă sau centrele de resurse SALTO pentru Europa de Est şi Caucaz, regiunea euro-mediteraneeană şi Europa de Sud-Est.

Publicat: M, 16/04/2013 - 09:44


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!