Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Miksi valita EVS

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
EVS-hankkeeseen osallistuminen ja toiseen maahan lähteminen vaatii harkintaa. Jos olet selvittänyt itsellesi, mitä olet tavoittelemassa, huolehdit etukäteissuunnittelusta ja olet motivoitunut, sinulla hyvät mahdollisuudet onnistuneeseen EVS-jaksoon.

Ennen kuin sitoudut Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun (EVS), sinun kannattaa kysyä itseltäsi:

  • Mikä minua motivoi EVS-työhön? Sisäistä motivaatiota tarvitaan, että jaksat viedä hankkeen loppuun asti.
  • Millä alalla haluan tehdä työtä? Jokaisella on omat henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteensa. Ole realistinen ja rehellinen itsellesi.
  • Kuinka pitkäksi aikaa olen valmis sitoutumaan? (Tähän sisältyy hankkeen etsimiseen, valmistautumiseen, hallinnollisiin järjestelyihin, koulutukseen ja itse vapaaehtoistyöhön ja sen jälkeiseen toimintaan kuluva aika.)
  • Kuinka paljon aikaa minulla on?

Älä keskity yhteen maahan vaan mieluummin alueeseen. Kun tarkastelet hankkeita, pidä mielessä, mitä haluat oppia työsi aikana. Muista: EVS ei ole työpaikka, ei harjoittelupaikka, ei humanitaarinen avustusretki, ei kielikurssi eikä lomamatka.

 

EVS-vapaaehtoinen kertoo

"Oli haasteellista muuttaa vieraaseen maahan, josta en tiennyt mitään, vihreyden ja sateen keskelle. En osannut edes kieltä. Olen onnellinen, että selvisin haasteesta. Opin jopa enemmän kuin odotinkaan. Hankkeissani minulla oli hyvin vapaat kädet, joten tein monenlaisia töitä: Olin palveluiden käyttäjien kanssa, järjestin tapahtumia ja tilaisuuksia, tein yhteistyötä muiden vapaaehtoisten kanssa, laadin tilastoja, autoin päivittämään järjestön verkkosivustoa jne."

22-vuotias Agathe Friquet (Ranska) osallistui EVS:n hankkeeseen heinäkuusta 2010 kesäkuuhun 2011. Hän työskenteli Depaul Trust -järjestön ylläpitämässä asunnottomien Backlane Hostelissa Dublinissa.

 

Jos olet jo valinnut hankkeen

Kerää kaikki mahdollinen tieto kohdemaasta ja hankkeesta, etenkin jos on kyseessä ensimmäinen kerta, kun olet menossa asumaan vieraaseen maahan tai jos kohde on hyvin kaukainen. Kysy epäselviä asioita hankkeesi lähettävältä tai vastaanottavalta järjestöltä tai mahdollisesti koordinoivalta taholta. Jos tarvitset lisätietoa, ota yhteyttä kansalliseen toimistoon, toimeenpanovirastoon tai alueelliseen SALTO-resurssikeskukseen, jos kyse on Itä-Euroopasta ja Kaukasiasta, Euro–Välimeri-alueesta tai Kaakkois-Euroopasta.

Julkaistu Ti, 16/04/2013 - 09:42
Päivitetty viimeksi Ke, 17/04/2013 - 09:59


Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä