Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

EVS 20 jaar – ontdek meer!

EVS20 photograph
European Voluntary Service viert haar 20ste verjaardag in 2016!

In die twintig jaar hebben bijna honderdduizend jongeren deelgenomen aan internationaal vrijwilligerswerk via European Voluntary Service (EVS).

EVS begon in 1996 als een pilot actie en ging zo succesvol van start dat de Commissie het European Voluntary Service Community Action Programma lanceerde (1998-1999). Daarna werd EVS een onderdeel van het YOUTH programma (2000-2006), ging door als het  Youth in Action programme (2007-2013) en in het huidige Erasmus+ Jeugd programma (2014-2020).

Door EVS krijgen jongeren de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen en daarmee bij te dragen aan een goede zaak waarin zij geloven. Van solidariteit met vluchtelingen en migranten, het werken aan een beter milieu, activiteiten met kinderen of ouderen, ondersteuning van welzijnsorganisaties of het organiseren van culturele evenementen.

Iedereen tussen 17 en 30 jaar kan meedoen, en om deze ervaring mogelijk te maken voor iedereen, ontvangt elke vrijwilliger een vergoeding voor reiskosten en levensonderhoud, zakgeld en verzekering. Check de database om de ervaring van je leven te vinden!

Vier mee en kijk hoe je een EVS vrijwilliger wordt!

Als organisatie kan je een EVS-project coördineren, of vrijwilligers zenden of ontvangen. Kijk hoe je een EVS-accreditatie kunt krijgen.

Vergeet niet dat EVS-geaccrediteerde organisaties hun vrijwilligerswerk mogelijkheden kunnen adverteren in de database om vrijwilligers te werven. Kijk hier hoe je dat moet doen!

Gepubliceerd: Vr, 26/08/2016 - 12:56


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!