Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Arbejdslejre – gør dig umage!

A picture
© shutterstock.com - mangostock
Har du hørt om arbejdslejre? Bare rolig, det drejer sig ikke om tvangsarbejde! Hvis du er over 18, kan det være en god måde at hjælpe et kriseramt lokalsamfund på, samtidig med at du suger dets kultur og vaner til dig.

En arbejdslejr er en gruppe på 8 til 20 internationale frivillige fra omkring fem forskellige lande, som arbejder sammen om et hjælpe et lokalsamfund med et projekt i 2-4 uger. Lejrene holdes af lokalsamfund, fredsorganisationer, miljøgrupper, solidaritetsgrupper, lokale indsatsgrupper, almennyttige sammenslutninger og andre, der er interesseret i den virkning, en international gruppe kan få for deres lokalsamfund. Det er en god måde at få nye venner på, mens du gennemfører et nyttigt projekt og øger din internationale forståelse. Men du skal huske, at arbejdslejrene ikke er ferie, så du skal melde dig af de rette årsager!

 

Jeg havde en meget positiv oplevelse. Jeg fik masser af muligheder for at opleve, hvor imødekommende folk i værtslandet kan være over for fremmede og folk fra andre kulturer. Nogle af højdepunkterne var at blive inviteret hjem til landets egne frivillige. Jeg var endda med til et landsbybrullup! Måske var vi heldige med at have meget aktive og motiverede lokale frivillige fra værtsorganisationen… Vi lærte en masse om aserbajdsjansk kultur. De var også interesserede i vores lande og os."

Carol Crabtree var frivillig i Aserbajdsjan i 2002

 

Hvad vil du gerne?

I en arbejdslejr forventes de frivillige at arbejde omkring 30 timer om ugen med aktiviteter, som skal gavne lokalsamfundet eller miljøet. Det omfatter i reglen arbejde i fællesskab i land- eller byområder, som ikke kræver særlige færdigheder. Lokale beboere deltager ofte i projekterne. I din fritid kan du slappe af, lave mad og snakke med folk. Du kan også lave aktiviteter og udflugter med andre frivillige og de lokale.

Du skal være forberedt på at bo og arbejde i et fællesskab, hvor levevilkårene ofte er enkle, og arbejdet kan være hårdt, men sjovt og udbytterigt. Du får normalt mad og indkvartering, så du skal kun bruge penge til rejseudgifter, ansøgningsgebyret til den udsendende organisation og nogle lommepenge.

Offentliggjort Man, 15/04/2013 - 16:23
Seneste opdateret den Fre, 14/08/2015 - 16:27


Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!