Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Γίνε εθελοντής μέσω Διαδικτύου

@andrewtneel
Θέλετε μήπως να γίνετε εθελοντής, αλλά δεν μπορείτε να πάτε οπουδήποτε; Μήπως ο ελεύθερος χρόνος σας είναι σε μη συμβατικές ώρες; Δοκιμάστε να γίνετε "διαδικτυακός εθελοντής" και διαθέστε τον χρόνο και τις δεξιότητές σας για να φανείτε χρήσιμος στην κοινωνία μέσω του Διαδικτύου.

Αυτού του είδους ο εθελοντισμός είναι μια καλή λύση για όσους δυσκολεύονται να προσφέρουν επιτόπου εθελοντικές υπηρεσίες λόγω αναπηρίας, οικογενειακών υποχρεώσεων, δυσκολιών μετακίνησης ή ωραρίου εργασίας. Αν διαθέτετε υπολογιστή, διαδικτυακή σύνδεση και τις κατάλληλες δεξιότητες, αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Τα καθήκοντά σας ως διαδικτυακού εθελοντή θα εξαρτηθούν από τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Μπορείτε να σχεδιάζετε φυλλάδια, να διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο, να μεταφράζετε κείμενα, να επεξεργάζεστε βίντεο, να δημιουργείτε βάσεις δεδομένων, να διαχειρίζεστε κοινωνικά δίκτυα ή να δημιουργείτε κωδικούς για λογισμικά. Μπορείτε επίσης να παρέχετε απλώς συμβουλές εμπειρογνώμονα (για παράδειγμα, στον νομικό ή τον εκπαιδευτικό τομέα), να απαντάτε στα ηλεκτρονικά μηνύματα μιας οργάνωσης ή να διεξάγετε έρευνα.

 

Πού πρέπει να ψάξετε:

Cyber Volunteers: ευκαιρίες για εθελοντές με δεξιότητες στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών

UN Volunteers Online: τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα διαδικτυακά προγράμματα εθελοντισμού

Help from home: δράσεις εθελοντισμού από το σπίτι, είτε με σύνδεση Ίντερνετ είτε χωρίς υπολογιστή

Random Hacks of Kindness: εθελοντισμός μέσω Διαδικτύου για σχεδιαστές λογισμικού

 

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο διαδικτυακός εθελοντισμός αποτελεί πραγματικό εθελοντισμό, ο οποίος απαιτεί πραγματικό χρόνο και δέσμευση και συνεπάγεται την τήρηση ορισμένων προθεσμιών. Αν και είναι πολύ εύκολο να πείτε ναι στον διαδικτυακό εθελοντισμό, σιγουρευθείτε ότι διαθέτετε πραγματικά τον χρόνο που απαιτείται για να φέρετε εις πέρας αυτά που σας ανατίθενται.

Ο διαδικτυακός εθελοντισμός δεν αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τον επιτόπου εθελοντισμό, συνεπώς μπορείτε να κάνετε και τα δύο, εφόσον διαθέτετε τον απαιτούμενο χρόνο.

Δημοσιεύθηκε Δευ, 15/04/2013 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση Τετ, 29/04/2020 - 11:55Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!