Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Önkéntes munka az interneten

@andrewtneel
Önkéntes munkát vállalnál, de helyhez vagy kötve? Van szabadidőd, de mindig máskor és rendhagyó órákban? Végezz online önkéntes munkát: készségeidet és szabadidődet az interneten is a társadalom szolgálatába állíthatod.

Ha a terepen végzett önkéntes tevékenység aránytalan idő- és energiaráfordítással járna számodra mozgáskorlátozottság, otthoni kötelezettségek, közlekedési nehézségek vagy a munkabeosztásod miatt, végezz önkéntes tevékenységet az interneten. Ha van internetes kapcsolattal felszerelt számítógéped, és rendelkezel a szükséges készségekkel, ez az alternatíva nyitva áll előtted.

Az, hogy milyen önkéntes feladatokat tudsz ellátni az interneten, készségeid és szakértelmed függvénye. A munka lehet szórólapok szerkesztése, honlapok készítése és karbantartása, szövegek fordítása, videofilmek szerkesztése, adatbázisok tervezése, online közösségi tevékenységek szervezése vagy szoftverkódok írása. Azt a lehetőséget is választhatod, hogy szakértői tanácsot adsz (például a jog vagy az oktatásügy területén), bonyolítod egy szervezet elektronikus levelezését, vagy kutatást folytatsz az interneten.

 

Itt érdemes először keresni:

Cyber Volunteers: lehetőségek az információs és kommunikációs technológiában jártas önkéntesek számára

UN Volunteers Online: önkéntesmunka-lehetőségek az ENSZ-nél

Help from home: otthonról, számítógépen vagy anélkül végezhető önkéntes tevékenységek

Random Hacks of Kindness: online önkéntes munkák szoftverfejlesztőknek és -tervezőknek

 

Ne feledd, hogy az online önkéntes munkavégzés is igazi önkéntes tevékenység: időráfordítással és kötelezettségekkel jár, és tartanod kell magad az előírt határidőkhöz. Mielőtt elköteleznéd magad valamelyik internetes önkéntes tevékenység mellett, győződj meg arról, hogy valóban van elég szabadidőd arra, hogy ellásd a szükséges feladatokat.

Az online és a terepen végzett önkéntes tevékenység természetesen nem zárja ki egymást: mindkettőt végezheted, ha van rá időd.

Közzétéve h., 15/04/2013 - 15:25
Utolsó frissítés sze., 29/04/2020 - 11:55Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!