Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Frivillighetsarbeid på Internett

@andrewtneel
Ønsker du å drive med frivillighetsarbeid, men har ikke muligheten til å gå noen steder? Har du fri på ukonvensjonelle tider? Prøv deg på frivillighetsarbeid på Internett, og bruk tiden og ferdighetene dine til nytte for samfunnet ved å jobbe som frivillig på Internett.

 

Hvis det er vanskelig for deg å forlate hjemmet, for eksempel på grunn av en funksjonshemming, forpliktelser i hjemmet, transportproblemer eller jobben din, kan du vurdere å jobbe med frivillighetsarbeid på Internett. Hvis du har datamaskin, Internett-tilkobling og de rette ferdighetene, kan dette være det rette for deg.

Oppgavene du kan utføre som frivillig på Internett, er avhengige av ferdighetene dine og ekspertisen din. Du kan lage nyhetsbrev, vedlikeholde et webområde, oversette tekst, redigere videoer, lage en database, administrere sosiale nettverksaktiviteter på Internett eller skrive programvarekode. Eller du kan ganske enkelt gi eksperttips (for eksempel relatert til juridiske saker eller undervisning), svare på e-post for en organisasjon eller drive med forskning.

 

Her finner du informasjon

Cyber Volunteers: frivillighetsarbeid for personer med kunnskaper innen IT og kommunikasjon

UN Volunteers Online: FN har et av de mest omfattende programmene for frivillighetsarbeid på Internett

Help from home: frivillighetsarbeid som kan gjøres hjemmefra, både på Internett og uten datamaskin

Random Hacks of Kindness: frivillighetsarbeid på Internett for programvareutviklere og -designere

 

Husk at frivillighetsarbeid på Internett er reelt arbeid med reelle tidsfrister som krever at du setter av tid og engasjerer deg. Selv om det er enkelt å si ja til frivillighetsarbeid på Internett, må du være sikker på at du har nok tid til å fullføre arbeidet du forplikter deg til å gjøre.

Frivillighetsarbeid på Internett trenger ikke å erstatte annet frivillighetsarbeid. Hvis du har tid, kan du drive med begge typene frivillighetsarbeid.

Publisert Man, 15/04/2013 - 15:24
Sist oppdatert Ons, 29/04/2020 - 11:55Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!