Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Доброволчество по интернет

@andrewtneel
Искате да станете доброволец, но не можете да заминете за където и да било? Имате свободно време в необичайни часове? Опитайте онлайн доброволчеството и посветете времето и уменията си в полза на обществото по интернет.

Ако не можете да извършвате доброволна дейност на място поради увреждане, домашни задължения, проблеми с транспорта или работното ви време, можете да помислите за възможността да бъдете доброволец по интернет. При условие че разполагате с компютър, интернет връзка и подходящите умения, това би могло да бъде подходящият за вас вариант.

Задачите ви като онлайн доброволец ще зависят от вашите умения и знания. Можете да проектирате флаери, да поддържате уебсайтове, да превеждате, да обработвате видеоматериали, да съставяте бази данни, да управлявате дейности за изграждане на онлайн социални мрежи или да пишете кодове за софтуери. Можете също така просто да давате експертни съвети (например в областта на правото или образованието), да отговаряте на електронни писма от името на дадена организация или да правите проучвания.

 

Къде да търсите

Кибер доброволци: възможности за доброволци с информационни и комуникационни умения

Доброволци на ООН по интернет: Организацията на обединените нации разполага с една от най-добре развитите програми за онлайн доброволци

Помощ от вкъщи: доброволчески дейности, които могат да бъдат извършвани от вкъщи - както по интернет, така и без да е необходим компютър

Пробиви на добрина: онлайн доброволни дейности за разработчици и проектанти на софтуери

 

Имайте предвид, че доброволчеството по интернет е истинско доброволчество и изисква време, сериозен ангажимент и включва истински срокове. Независимо от това, че е много лесно да се съгласите да извършвате доброволна дейност по интернет, уверете се предварително, че разполагате с необходимото време за приключване на поетите задължения в срок.

Доброволчеството по интернет няма за цел да замести доброволчеството на място, така че можете да извършвате и двата вида дейност, ако имате време.

Публикувана на пон, 15/04/2013 - 15:20
Последна актуализация ср, 29/04/2020 - 11:55Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!