Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Slik velger du frivillighetsarbeid

A picture
© shutterstock.com - mangostock
Nøkkelen til suksess er å velge frivillighetsarbeid som passer til dine ferdigheter, interesser og tiden du har til rådighet. Når dette er klarlagt, kan du begynne å lete etter et givende frivillighetsprosjekt.

Frivillighetsarbeid kan bli en uforglemmelig og givende opplevelse, men med alle mulighetene som finnes der ute, er det viktig å være nøye med hva du velger. Kvaliteten på opplevelsen kan bli utslagsgivende for din generelle oppfatning av frivillighetsarbeid.

Så når du bestemmer deg for å melde deg som frivillig, må du første stille deg selv noen spørsmål:

  • Hvilke mål og forventninger har jeg?
  • Hvor mye tid har jeg til rådighet?
  • Hvilke type oppgaver ønsker jeg å påta meg?
  • Hvilke ferdigheter kan jeg tilby?

 

Foreta grundige undersøkelser

Du finner mange typer frivillighetarbeid på Internett fordi mange organisasjoner gjerne tar imot hjelp fra andre. Du bør imidlertid sjekke at disse organisasjonene er pålitelige. Det finnes hundrevis av webområder der ute for organisasjoner som ikke eksisterer lenger, som aldri har eksistert, eller som ikke driver med arbeidet de hevder å drive med. Selv om du ser en annonse på et webområde for frivillighetsarbeid, må du huske på at disse webområdene ikke er ansvarlige for troverdigheten til organisasjonene som annonserer på området deres.

Kort sagt bør du alltid undersøke en organisasjon nøye, ikke bare ved å besøke webområdet deres, men også ved å prate med personalet for å finne ut hva organisasjonen jobber med, og hvordan frivillighetsprogrammet deres fungerer. Pålitelige organisasjoner har ingen problemer med å svare på spørsmålene dine og sette deg i kontakt med personer som har jobbet som frivillige hos dem.

Husk at selv om du har valgt frivillighetsarbeid som virker helt perfekt i en pålitelig organisasjon, kan det ta litt tid før ting går knirkefritt, og du bør smøre deg med tålmodighet. Ikke alle frivillighetsjobber passer for alle. Selv om ett oppdrag kanskje ikke er helt perfekt for deg, kan det finnes mange andre som tilfredsstiller dine behov og forventninger.

Publisert Man, 15/04/2013 - 13:05
Sist oppdatert Man, 16/12/2019 - 16:44


Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!