Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Sådan vælger du en god frivillig aktivitet

A picture
© shutterstock.com - mangostock
Nøglen til succes er at vælge frivilligt arbejde, der passer til dine evner, interesser og tid. Når det er på plads, kan du se dig om efter en god løsning.

Nøglen til succes er at vælge frivilligt arbejde, der passer til dine evner, interesser og tid. Når det er på plads, kan du se dig om efter en god løsning.

 

Frivilligt arbejde kan være en uforglemmelig og udbytterig oplevelse, men når der er så mange muligheder, er det vigtigt at vælge omhyggeligt. Kvaliteten af din oplevelse kan afgøre, hvordan du opfatter frivilligt arbejde i det hele taget.

Så når du har besluttet dig til at blive frivillig, skal du først spørge dig selv:

  • Hvad er mine mål og forventninger?
  • Hvor meget tid har jeg til rådighed?
  • Hvilke opgaver vil jeg gerne gå i gang med?
  • Hvilke færdigheder kan jeg tilbyde?

 

Tjek det hele på forhånd

Du kan finde masser af muligheder på nettet. Mange organisationer vil gerne tage imod din hjælp. Men du skal sikre dig, at organisationerne er pålidelige. Der er hundredvis af hjemmesider for organisationer, der ikke findes mere, aldrig har eksisteret, eller som bare ikke arbejder på den måde, de hævder. Selv hvis du ser en annonce på en hjemmeside for frivilligt arbejde, skal du huske, at hjemmesiderne ikke er nogen garanti for, at de organisationer, der indrykker annoncer, er troværdige.

Du skal kort sagt altid undersøge organisationen, ikke bare ved at besøge dens hjemmeside, men også ved at tale med personalet for at finde ud af, hvad organisationen vil opnå, og hvordan dens program for frivillige fungerer. Pålidelige organisationer vil uden problemer kunne besvare alle dine spørgsmål og sætte dig i kontakt med tidligere frivillige.

Husk, at selv om du tilsyneladende har valgt den perfekte mulighed og en troværdig organisation, kan det tage tid at få alt til at køre på skinner, og du bør være tålmodig. Ikke alt frivilligt arbejde er egnet for alle frivillige, og mens en bestemt opgave måske ikke er den ideelle for dig, er der masser af andre opgaver, som svarer til dine behov og forventninger.

Offentliggjort Man, 15/04/2013 - 12:57
Seneste opdateret den Man, 16/12/2019 - 16:44


Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!