Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Volontiranje putem interneta

A picture
© shutterstock.com - Dragon Images
Želiš li volontirati, ali zapravo ne možeš nikamo ići? Pada li tvoje slobodno vrijeme u neuobičajeno doba dana? Daj priliku volontiranju putem interneta i posveti vrijeme i vještine tome da pridoneseš društvu

Ako ti je teško volontirati na nekoj lokaciji zbog invaliditeta, kućnih obveza, problema u prometu ili radnog rasporeda, razmisli o volontiranju putem interneta. Ako imaš računalo, internetsku vezu i odgovarajuće vještine, to bi mogla biti prava prilika za tebe.  
 

Što ćeš moći raditi kao volonter putem interneta ovisit će o tvojim vještinama i stručnosti. Možeš izrađivati letke, održavati web stranicu, prevoditi tekstove, uređivati video snimke, graditi bazu podataka, upravljati društvenim aktivnostima ili pisati šifre za računalne programe. Možeš jednostavno davati stručne savjete (na primjer, o zakonu ili obrazovanju), odgovarati na e-poštu za organizaciju ili provoditi istraživanje. 
 

Gdje tražiti

Cyber Volunteers: prilike za volontere s informacijskim i komunikacijskim vještinama

UN Volunteers Online: Ujedinjeni narodi imaju jedan od najrazvijenijih programa za volontiranje putem interneta

Help from home: volonterske prilike koje se mogu obavljati od kuće, putem interneta ili bez računala

Random Hacks of Kindness: volontiranje na internetu za developere i dizajnere računalnih programa
 

Imaj na umu da je volontiranje putem interneta pravo volontiranje i zahtjeva vrijeme i obvezu te ima i prave rokove. Iako je lako pristati na volontiranje putem interneta, vodi računa o tome da imaš slobodnog vremena koje je nužno za izvršavanje dobivenih zadaća.
 

Volontiranje putem interneta ne zamjenjuje volontiranje uživo tako da možeš volontirati na oba načina, ako imaš vremena.

 

Objavljeno pet, 14/02/2014 - 10:21
Posljednje ažuriranje pet, 15/11/2019 - 10:14Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!