Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Η παγκόσμια κληρονομιά στα χέρια σας!

Αν σας ενδιαφέρει η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, το πρόγραμμα της UNESCO για την εκπαίδευση των νέων σε θέματα παγκόσμιας κληρονομιάς προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Το πρόγραμμα της UNESCO για την εκπαίδευση των νέων σε θέματα παγκόσμιας κληρονομιάς (WHE) σας βλέπει ως μελλοντικό ιθύνοντα ο οποίος, λόγω της θέσης του, είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς. Για να αποκτήσετε όλες τις σχετικές δεξιότητες και γνώσεις, το πρόγραμμα WHE προσφέρει διάφορες επιλογές, αλλά η πλέον ελκυστική είναι αναμφίβολα το Φόρουμ των Νέων και το Πρόγραμμα Εθελοντών για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Φόρουμ των Νέων για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

Το Φόρουμ μπορεί να δώσει σε σας και στους δασκάλους σας την ευκαιρία να ανταλλάξετε εμπειρίες και ιδέες για δράσεις που θα μπορούσατε να αναλάβετε με στόχο τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.  Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε άτομα από άλλες χώρες και να μάθετε για τη δική τους κληρονομιά. Ίσως ακόμη συμμετάσχετε στην αντιπροσωπεία των νέων που θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα του Φόρουμ στη συνεδρίαση της επιτροπής για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Μέχρι στιγμής, έχουν διοργανωθεί 18 διεθνή και περιφερειακά Φόρουμ στα οποία έλαβαν μέρος πάνω από 1500 νέοι.

 

Εθελοντές για την παγκόσμια κληρονομιά

Αν είστε μεταξύ 18 και 30 ετών, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια κατασκήνωση νέων ως εθελοντής για 2 έως 4 εβδομάδες. Θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε συγκεκριμένη δράση και να συνεισφέρετε με την εργασία σας στην προβολή και τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα σας δοθεί επίσης η ευκαιρία να κάνετε γνωριμίες με άλλους νέους καθώς και με ειδικούς από τους χώρους της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δημοσιεύθηκε: Πε, 25/04/2013 - 17:26


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!