Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Verdensarven – praktiske aktiviteter!

Hvis du er opptatt av å bevare kulturarven, har UNESCO-programmet Young People's World Heritage Education alle verktøyene du trenger. Har du lyst til å lære mer?

UNESCO-programmet Young People's World Heritage Education (WHE) anser deg som en fremtidig beslutningstaker, og som beslutningstaker bør du bevare verdens kulturarv. For at du skal kunne tilegne deg alle relevante ferdigheter og kunnskaper, har WHE-programmet flere muligheter, men de mest attraktive er uten tvil ungdomsforumet og programmet for frivillig arbeid.

 

Ungdomsforum for verdensarven

Forumet kan gi deg og lærerne dine en mulighet til å utveksle erfaringer og ideer om hvordan dere involverer dere i vern og presentasjon av verdensarven. Du får møte mennesker fra andre land og lære om deres kulturarv. Det kan til og med hende at du kan bli med på ungdomsdelegasjonen som presenterer resultatene av ungdomsforumet på WHC-møtet. Så langt er 18 internasjonale og regionale ungdomsfora arrangert med mer enn 1500 unge deltakere.

 

Frivillig arbeid for verdensarven

Hvis du er i aldersgruppen 18 til 30 år, kan du delta som frivillig i en ungdomsleir i 2 til 4 uker. Da vil du kunne iverksette konkrete tiltak og spille en aktiv rolle i markedsføring og vern av verdens kulturarv. Du vil få muligheten til å møte medlemmer av ungdomsgrupper og eksperter på kulturarv og opplæring.

Publisert: Tor, 25/04/2013 - 17:23


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!