Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Fingrene i verdens kulturarv!

Hvis du er interesseret i bevarelse af kulturarv, har UNESCO's uddannelsesprogram for unge om verdens kulturarv alle de redskaber, du skal bruge. Vil du vide alt, hvad der er at vide om det?

UNESCO's Young People's World Heritage Education Programme (WHE) ser dig som en kommende beslutningstager, og som sådan bør du beskytte verdens kulturarv. WHE-programmet giver dig flere muligheder for at skaffe dig alle de nødvendige færdigheder og den nødvendige viden, men de mest oplagte er afgjort ungdomsforummet og programmet for kulturarvsfrivillige, World Heritage Volunteers.

 

Ungdomsforummet om verdens kulturarv

Forummet kan give dig og dine lærere lejlighed til at udveksle erfaringer og idéer til, hvordan man kan bidrage til at bevare og fremvise kulturarven. Du kan møde folk fra andre lande og lære noget om deres kulturarv. Du kan måske også komme med i den ungdomsdelegation, der skal fremlægge resultaterne af ungdomsforum på mødet i Verdensarvskomitéen. Hidtil er der holdt 18 internationale og regionale ungdomsfora med over 1 500 unge deltagere.

 

Kulturarvsfrivillige

Hvis du er mellem 18 og 30 år gammel, kan du komme med som frivillig på en ungdomslejr i 2 til 4 uger. Du får chancen for at tage konkrete initiativer og spille en aktiv rolle i fremvisningen og bevarelsen af verdens kulturarv. Du får også lejlighed til at møde medlemmer af ungdomsgrupper og eksperter i kulturarv og uddannelse.

Offentliggjort: Tor, 25/04/2013 - 17:17


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!