Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Pidetään maailmanperinnöstä huolta

Jos olet kiinnostunut kulttuuriperinnön säilyttämisestä, UNESCOn nuorille suunnattu koulutusohjelma voi olla juuri sinua varten. Lue, mistä ohjelmassa on kyse.

UNESCOn nuorille suuntaama WHE-ohjelma lähtee liikkeelle siitä, että nuoret ovat tulevaisuuden päätöksentekijöitä ja niin ollen heidän olisi pidettävä huolta maailman kulttuuriperinnöstä. WHE-koulutusohjelmassa on monenlaisia osioita, mutta nuorisofoorumi ja kulttuuriperinnön säilyttämiseen tähtäävä vapaaehtoisohjelma ovat niistä tärkeimmät.

 

Maailmanperintöä käsittelevä nuorisofoorumi

Foorumi tarjoaa opiskelijoille ja opettajille tilaisuuden vaihtaa mielipiteitä ja ajatuksia maailmanperinnön suojelusta ja tunnetuksi tekemisestä. Foorumin kautta voi tutustua muunmaalaisiin ja heidän kulttuuriperintöönsä. Vuosittain nuorten valtuuskunta käy esittelemässä nuorisofoorumin tuloksia maailmanperintökomitean kokoukselle. Tähän mennessä on järjestetty 18 kansainvälistä tai alueellista nuorisofoorumia ja niihin on osallistunut yli 1 500 nuorta.

 

Maailmanperinnön vapaaehtoisjoukot

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille 18–30-vuotiaille järjestetään 2–4 viikon pituisia leirejä, joissa voi tehdä konkreettista työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.  Samalla on mahdollisuus tutustua erilaisiin nuorisoryhmiin sekä kulttuuriperinnön ja koulutuksen alan asiantuntijoihin.

 

Julkaistu: to:, 25/04/2013 - 17:15


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä