Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Vårt europeiska kulturarv

A picture
© fotolia.com - photobank.kiev.ua
Kulturarv är det som tidigare generationer lämnar efter sig i form av byggnader, monument, böcker, konstverk, traditioner och språk. Se hur du kan upptäcka vårt europeiska kulturarv!

Under de europeiska kulturarvsdagarna i september kan du besöka monument och platser som brukar vara stängda för allmänheten – gratis eller till ett rabatterat pris.

 

Hur fungerar det?

Kulturdagarna anordnas en helg i september i de 50 länder som har undertecknat den europeiska kulturkonventionen. Med olika evenemang vill man lyfta fram lokala färdigheter, traditioner, monument och konstverk. Varje år har kulturarvsdagarna ett särskilt tema, som kan variera från land till land. Det kan vara en särskild epok i historien eller en viss typ av kulturarv.

 

Bakgrund

Sedan 1999 har de europeiska kulturarvsdagarna haft mottot ”Europa, ett gemensamt kulturarv”. Kulturarvet för samman européerna, oavsett kultur, språk och religion. De europeiska kulturarvsdagarna är ett gemensamt initiativ av Europarådet och EU-kommissionen och ska få upp allmänhetens ögon för Europas rikedom och kulturella mångfald. Man vill också bekämpa rasism och främlingsfientlighet och bidra till ökad tolerans.

Publicerad: Tor, 25/04/2013 - 16:59


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!