Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Europees cultureel erfgoed

A picture
© fotolia.com - photobank.kiev.ua
Cultureel erfgoed is wat we erven van de generaties voor ons, zoals gebouwen, monumenten, boeken of kunstwerken. Het kan ook gaan om niet-tastbare cultuur, zoals tradities en talen. Ervaar het Europees cultureel erfgoed zelf!

In september kun je op de Open Monumentendagen gratis of voor een prikje allerlei gebouwen en plaatsen bezoeken die meestal gesloten zijn.

 

Hoe werkt het?

Ieder jaar in september organiseren de 50 landen die het Europees Cultureel Verdrag ondertekend hebben, een weekend lang culturele evenementen rond plaatselijke ambachten en tradities, architectuur en kunst. Ieder land kiest telkens een bepaald thema, zoals een historische periode of een  bepaalde vorm van erfgoed.

 

Achtergrondinformatie

De Open Monumentendagen vinden al sinds 1999 plaats onder het motto: "Europa, een gemeenschappelijk erfgoed". Het cultureel erfgoed brengt Europeanen samen, ongeacht hun taal en culturele of religieuze achtergrond. De Raad van Europa en de Europese Commissie willen met dit initiatief de Europeanen meer bewust maken van hun rijke en diverse cultuur, racisme en vreemdelingenhaat bestrijden en pleiten voor meer tolerantie in Europa en de hele wereld.

 

Gepubliceerd Do, 25/04/2013 - 16:59


Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!