Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Patrimoniul cultural european

A picture
© fotolia.com - photobank.kiev.ua
Patrimoniul cultural reprezintă ceea ce moştenim de la generaţiile anterioare - clădiri, monumente, cărţi, opere de artă. În acest patrimoniu intră însă şi cultura intangibilă, cum ar fi tradiţiile şi limba. Aflaţi cum puteţi lua contact cu patrimoniul european.

Zilele patrimoniului european, organizate în luna septembrie, reprezintă ocazia ideală de a vizita, gratuit sau la preţ redus, monumente şi situri care de obicei nu sunt deschise publicului.

 

Cum funcționează?

În luna septembrie, pe durata unui week-end, cele 50 de ţări semnatare ale Convenţiei culturale europene organizează evenimente menite să scoată în evidenţă tradiţiile, arhitectura şi creaţiile culturale locale. În fiecare an, manifestările au o temă specială, care poate fi diferită de la o ţară la alta. Aceasta se poate referi, de exemplu, la o anumită perioadă istorică sau la diverse tipuri de patrimoniu.

 

Informații generale

Începând din 1999, Zilele patrimoniului european s-au derulat sub sloganul „Europa, un patrimoniu comun”. Acest eveniment li se adresează tuturor europenilor, indiferent de cultură, limbă sau religie. Ca acţiune comună a Consiliului Europei şi Comisiei Europene, Zilele patrimoniului european îşi propun să-i sensibilizeze pe cetăţeni cu privire la bogăţia şi diversitatea culturală a Europei. În acelaşi timp, încearcă să combată rasismul şi xenofobia şi să promoveze toleranţa în Europa şi în lume.

Publicat: J, 25/04/2013 - 16:54


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!