Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A mediterrán kultúra támogatása

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
A Marc de Montalembert Alapítvány olyan projektek részére biztosít támogatást, melyek lehetővé teszik, hogy a mediterrán országok fiataljai megismerkedjenek más földközi-tengeri kultúrákkal, és felfedezzék azok gazdagságát és sokszínűségét.

A Marc de Montalembert Alapítvány a mediterrán országokban élő fiatalok közötti kulturális megértést és a kultúrákon átívelő párbeszédet hivatott elősegíteni és ösztönözni. Az alapítvány minden évben ösztöndíjat ítél oda egy fő részére. Az ösztöndíjra azok a fiatalok pályázhatnak, akik a mediterrán régióban élnek, és interkulturális projekteket szeretnének megvalósítani.

 

Ki pályázhat az ösztöndíjra?

Ha még nem töltötted be a 30 éves kort, földközi-tengeri ország állampolgára vagy, és olyan interkulturális projektet szeretnél megvalósítani, mely megfelel az általad választott szakiránynak, és eredeti ötleten alapul, Te is pályázhatsz az ösztöndíjra. A jelentkezőknek projekttervet kell benyújtaniuk az őket érdeklő kulturális területen.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Az alapítvány minden évben október 1-jén teszi közzé a pályázati felhívást. A jelentkezési határidő december 31. Figyelem: a pályázóknak december 15-ig be kell szerezniük a szervezőktől a jelentkezési lapot. A nyertes pályázó meghívást kap, hogy április 25-én személyesen vegye át az ösztöndíjat Rodosz szigetén.

Ezt követően egy teljes éve lesz arra, hogy beszámoljon a projektmunka során szerzett ismereteiről és tapasztalatairól. Beszámolóját elkészítheti írásban, vagy bármilyen más, közzétételre és terjesztésre alkalmas formában. A nyertes pályázónak arra is módja van, hogy a beszámoló elkészítése céljából akár hat hónapon át az alapítvány székhelyén, Rodoszon tartózkodjon.

 

Háttér-információk

1994 és 2012 között huszonegy projekt nyerte el az ösztöndíjat. A támogatott projektek különböző kulturális területekkel – írásművészettel, építészettel, énekművészettel, zenével, fotóművészettel, néprajzzal és művészettörténettel – foglalkoztak.

Az alapítvány 2010 óta Marc de Montalembert-díjjal jutalmazza a földközi-tengeri országok azon fiatal tudósait, akik a régió művészettörténetét kutatják. A díjjal az alapítvány évente egy főt tüntet ki a Párizsban működő Nemzeti Művészettörténeti Intézettel közösen.

Közzétéve: csü., 25/04/2013 - 16:44


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!