Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Upptäck Medelhavskulturerna

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
Marc de Montalembert-stiftelsen stöder projekt som hjälper unga människor från Medelhavsländerna att upptäcka de andra Medelhavskulturernas mångfald och rikedom.

Marc de Montalembert-stiftelsen vill främja de ungas kulturella förståelse och stimulera dialogen mellan kulturerna runt Medelhavet. Varje år delar stiftelsen ut stipendier till unga människor i Medelhavsländerna för projekt över kulturgränserna.

 

Vem kan söka?

Du som är under 30 år, kommer från ett Medelhavsland och vill genomföra ett originellt projekt över kulturgränserna som är i linje med din yrkesbana. När du ansöker föreslår du ett studieprojekt inom valfritt kulturområde.

 

Hur söker jag?

Ansökningsomgången inleds varje år den 1 oktober och ansökan ska vara inne senast den 31 december. Tänk på att du måste beställa ett ansökningsformulär senast den 15 december. Om du får stipendiet blir du inbjuden till Rhodos för att ta emot det den 25 april.

Inom ett år ska du lämna in en rapport om projektet: vad har du lärt dig och vilka erfarenheter har du fått? Rapporten kan vara i vilket publicerbart och distribuerbart format som helst. Du kan till och med få vistas i upp till sex månader hos stiftelsen på Rhodos för att färdigställa din rapport.

 

Bakgrund

Mellan 1994 och 2012 har stiftelsen delat ut bidrag till tjugoen projekt inom olika områden – skrivande, arkitektur, sång, foto, musik, etnografi och konsthistoria.

År 2010 började stiftelsen också dela ut Marc de Montalembert-priset, i samarbete med det nationella konsthistorieinstitutet (Institut national d’histoire de l’art) i Paris. Priset delas varje år ut till en ung forskare från Medelhavsområdet som belönas för sin forskning om regionens konsthistoria.

 

Publicerad: Tor, 25/04/2013 - 16:43


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!