Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Mediterrane cultuur

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
De stichting "Marc de Montalembert" ondersteunt projecten waarmee jongeren uit landen rond de Middellandse Zee de diversiteit en rijkdom van andere mediterrane culturen kunnen ontdekken.

De stichting Marc de Montalembert wil het wederzijds begrip op cultureel gebied bij jongeren bevorderen en de interculturele dialoog in de mediterrane wereld stimuleren. Ieder jaar verleent de stichting een subsidie aan jongeren uit de regio rond de Middellandse Zee om een cultureel project uit te voeren.

 

Kom ik hiervoor in aanmerking?

Ja, als je nog geen 30 bent, in een mediterraan land woont en een origineel intercultureel project wil uitvoeren dat overeenstemt met je beroepskeuze. Je moet een studieproject voorstellen op een cultureel gebied naar keuze.

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

Je moet je aanvraag indienen tussen 1 oktober en 31 december. Aanvraagformulieren kun je tot 15 december aanvragen. Als je wordt geselecteerd, word je uitgenodigd om op 25 april de subsidie in ontvangst te nemen op Rhodos.

Je hebt daarna één jaar de tijd om verslag uit te brengen over de inzichten en ervaringen die je tijdens je project hebt opgedaan. Dat kan worden geschreven of uitgedrukt in om het even welke vorm die kan worden gepubliceerd en verspreid. Je kunt zelfs tot zes maanden lang bij de stichting op Rhodos verblijven om je verslag op te stellen.

 

Achtergrondinformatie

Sinds 1994 zijn subsidies gegeven voor 21 projecten in verschillende disciplines: literatuur, architectuur, zang, fotografie, muziek, etnografie en kunstgeschiedenis.

Sinds 2010 is er ook de jaarlijkse Prijs Marc de Montalembert, die de stichting uitreikt in samenwerking met het Institut National d’Histoire de l’Art in Parijs. De prijs wordt verleend aan jonge mediterrane kunsthistorici voor onderzoek in de eigen regio.

Gepubliceerd: Do, 25/04/2013 - 16:42


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!