Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Podpora sredozemski kulturi

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
Štipendija Marc de Montalembert je namenjena projektom, ki mladim iz sredozemskih držav omogočajo odkrivanje različnosti sredozemskih kultur in razvijanje čuta za kulturno različnost in bogastvo.

Fundacija Marc de Montalembert spodbuja spoznavanje kultur pri mladih in medkulturni dialog v Sredozemlju. Vsako leto podeli mladim iz sredozemske regije štipendijo za izvedbo medkulturnih projektov.

 

Pogoji za prijavo

Prijavijo se lahko vsi, ki so mlajši od 30 let, živijo v sredozemski državi in želijo izvesti izviren medkulturni projekt v skladu s poklicno usmeritvijo. V prijavi je treba navesti študijski projekt na izbranem kulturnem področju.

 

Kako se prijaviti

Razpis za prijave se začne vsako leto 1. oktobra in traja do 31. decembra. Prijavnice so na spletu objavljene do 15. decembra. Izbrane kandidate bodo 25. aprila povabili na Rodos, kjer bodo prejeli štipendijo.

O znanju in izkušnjah, ki jih boš pridobil med projektom, boš moral v enem letu pripraviti poročilo. Napišeš ga lahko v kakršni koli obliki, primerni za objavo in distribucijo. Zaradi priprave poročila lahko na Rodosu, kjer je sedež fundacije, ostaneš tudi do šest mesecev.

 

Osnovne informacije

Od leta 1994 do leta 2012 je štipendijo prejelo enaindvajset različnih projektov, in sicer na področju literarnega ustvarjanja, arhitekture, petja, fotografije, glasbe, etnografije in umetnostne zgodovine.

Leta 2010 je fundacija začela podeljevati nagrado Marc de Montalembert skupaj z  Nacionalnim inštitutom za zgodovino umetnosti v Parizu. Nagrado vsako leto podelijo mlademu raziskovalcu iz Sredozemlja za raziskavo zgodovine umetnosti v regiji.

 

Objavljeno: čet, 25/04/2013 - 16:41


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!