Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Støtte til Middelhavskultur

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
Marc de Montalembert-legatet støtter projekter, som giver unge fra Middelhavslandene mulighed for at opdage mangfoldigheden af andre Middelhavskulturer og udvikle en sans for denne forskellighed og rigdom.

Marc de Montalembert-fonden vil fremme den kulturelle forståelse blandt unge og tilskynde til dialog mellem kulturerne i Middelhavsområdet. Hvert år giver fonden et legat til unge fra Middelhavsromådet, der vil gennemføre interkulturelle projekter.

 

Kan du søge?

Ja, hvis du er under 30 år gammel, kommer fra et Middelhavsland og vil gennemføre et originalt interkulturelt projekt, som stemmer overens med dit erhverv. For at søge skal du foreslå et undersøgelsesprojekt inden for et kulturelt område.

 

Hvordan søger man?

Indkaldelsen af ansøgninger udsendes hvert år den 1. oktober. Du skal søge inden den 31. december. Husk at bede om ansøgningsblanketten inden den 15. december. Hvis du får legatet, bliver du inviteret til en overrækkelse på Rhodos den 25. april.

Du har et år til at aflægge rapport om den viden og erfaring, du fik under gennemførelsen af dit projekt. Du kan enten skrive en rapport eller udtrykke dig på anden måde, som kan offentliggøres og distribueres. Du kan endda tilbringe op til seks måneder i fondens hovedsæde på Rhodos for at udarbejde rapporten.

 

Baggrundsoplysninger

Fra 1994 til 2012 har 21 projekter inden for forskellige områder fået tildelt legatet. De har handlet om skrivekunst, arkitektur, sang, fotografi, musik, etnografi og kunsthistorie.

I 2010 begyndte fonden at uddele Marc de Montalembert-prisen i samarbejde med Institut National d’Histoire de l’Art i Paris. Prisen går hvert år til en ung forsker fra Middelhavsområdet for forskning i områdets kunsthistorie.

 

Offentliggjort: Tor, 25/04/2013 - 16:36


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!