Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Sprijin pentru cultura mediteraneeană

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
Bursele Marc de Montalembert sprijină proiecte care le permit tinerilor din ţări mediteraneene să descopere diversitatea altor culturi din aceeaşi regiune şi să dezvolte un sentiment al apartenenţei la o lume diversă şi bogată.

Fundaţia Marc de Montalembert promovează  deschiderea către cultură a tinerelor generaţii şi încurajează dialogul intercultural în zona Mării Mediterane. În fiecare an, Fundaţia acordă burse tinerilor din regiunea Mediteranei pentru a-i ajuta să-şi pună în aplicare proiectele interculturale.

 

Cine se poate înscrie?

Vă puteţi înscrie dacă aveţi sub 30 de ani, proveniţi dintr-o ţară mediteraneeană şi doriţi să realizaţi un proiect intercultural original, care să corespundă propriei dumneavoastră vocaţii. Pentru a candida, trebuie să propuneţi un proiect de studiu în sectorul cultural care vă interesează.

 

Cum vă puteţi înscrie?

Selecţia începe în fiecare an la 1 octombrie, iar data-limită pentru înscriere este 31 decembrie. Reţineţi că formularul de înscriere trebuie solicitat până la data de 15 decembrie. Dacă sunteţi acceptat, veţi fi invitat la Rodos, la 25 aprilie, pentru a primi bursa.

Aveţi la dispoziţie un an pentru a face un raport privind cunoştinţele şi experienţa acumulată pe durata proiectului. Acesta poate fi scris sau elaborat în orice altă formă care să permită publicarea şi difuzarea. Pentru a pregăti această lucrare, puteţi sta maxim şase luni la sediul din Rodos al Fundaţiei.

 

Informații generale

În perioada 1994-2012, au beneficiat de aceste burse 21 de proiecte din diverse domenii: literatură, arhitectură, muzică, fotografie, etnografie, şi istoria artei.

În 2010, Fundaţia a început să acorde premiul Marc de Montalembert, în colaborare cu Institutul Naţional de Istorie a Artei din Paris. În fiecare an, premiul îi este decernat unui tânăr provenind din zona mediteraneeană pentru studii de cercetare privind istoria regiunii.

Publicat: J, 25/04/2013 - 16:32


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!