Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Potpora mediteranskoj kulturi

A picture
© iStockphoto.com - franckreporter
Stipendija Marc de Montalembert podupire projekte koji omogućuju mladim osobama iz mediteranskih zemalja da otkriju raznolikost drugih mediteranskih kultura i razviju svijest o njihovoj raznolikosti i njihovu bogatstvu.

Cilj je Zaklade Marc de Montalembert Foundation među mladim generacijama promicati razumijevanje drugih kultura te poticati međukulturni dijalog na području Mediterana. Svake godine Zaklada dodjeljuje stipendiju mladim ljudima iz mediteranske regije kako bi provodili međukulturne projekte.

 

Možeš li se i ti prijaviti?

Da, ako si mlađi od 30 godina, dolaziš iz mediteranske zemlje i želiš provesti originalni međukulturni projekt koji je u skladu s tvojom profesionalnom orijentacijom. Da bi se prijavio, trebaš predložiti projekt iz područja kulture po tvom izboru.

 

Kako se prijaviti?

Poziv za dostavu prijava objavljuje se svake godine 1. listopada, a prijaviti se trebaš do 31. prosinca. Imaj na umu da obrasce za prijavu moraš zatražiti do 15. prosinca. Ako ti stipendija bude dodijeljena, bit ćeš pozvan da ju primiš na Rodosu 25. travnja.
 

U roku od jedne godine morat ćeš predati izvješće o znanjima i iskustvu koje si stekao tijekom čitavog razdoblja trajanja tvog projekta. Izvješće može biti pisano ili govoreno u bilo kojem obliku koji se može objaviti i distribuirati. Možeš čak i ostati u središtu Zaklade na Rodosu, najviše šest mjeseci, kako bi pripremio ovo izvješće.

 

Pozadinske informacije

Od 1994. do 2012. stipendija je dodijeljena 21 projektu iz različitih područja, vezanih uz pisanje, arhitekturu, pjevanje, fotografiju, glazbu, etnografiju i povijest umjetnosti.
 

Godine 2010. Zaklada je u suradnji s Institut National d’Histoire de l’Art iz Pariza počela dodjeljivati nagradu Marc de Montalembert . Svake se godine ova nagrada dodjeljuje mladom znanstveniku s Mediterana za istraživanje iz područja povijesti umjetnosti u toj regiji.

Objavljeno: uto, 01/04/2014 - 15:20


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!