Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

World heritage hands-on!

Ako si zainteresiran za očuvanje baštine, UNESCO-v program obrazovanja mladih o svjetskoj baštini ima sve što tije potrebno. Jesi li spreman saznati štoti sve nudi?

UNESCO-v program Young People's World Heritage Education (WHE) vidi te kao nekoga tko će u budućnosti donositi odluke, a kao takav trebao bi sačuvati svjetsku baštinu. Kako bi stekao sve potrebne vještine i znanja programi WHE nude ti nekoliko mogućnosti ,ali nesumnjivo najatraktivnije su Forum mladih i program Volonteri svjetske baštine.

 

Forum mladih za svjetsku baštinu

Forum tebi i tvojim nastavnicima može dati priliku za razmjenu iskustava i ideja o tome kako se uključiti u zaštitu i prezentaciju baštine. Imat ćeš priliku susresti mlade iz drugih zemalja i naučiti nešto o njihovoj baštini. Možeš se čak pridružiti i delegaciji mladih koja predstavlja rezultate Foruma mladih na sastanku Svjetskog odbora za baštinu. Do sada je organizirano 18 međunarodnih i regionalnih foruma mladih na kojima je sudjelovalo više od 1500 mladih.

 

Volonteri svjetske baštine

Ako imaš između 18 i 30 godina možeš sudjelovati u kampu za mlade kao volonter u trajanju od 2 do 4 tjedna. Dobit ćeš priliku djelovati konkretno i igrati aktivnu ulogu u promicanju i zaštiti svjetske baštine. Imat ćeš priliku sresti članove udruga mladih i stručnjake iz područja kulturne baštine i obrazovanja. 

 

 

Objavljeno: uto, 01/04/2014 - 14:53


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!