Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Vitenskap er også interessant for jenter!

A picture
© fotolia.com - Alexander Raths
Jenter er fremdeles i mindretall innen områder som vitenskap, teknologi og forskning i Europa selv om de gjør det like bra som gutter i realfag og matematikk på skolen. Ikke sløs bort talentet ditt: Vitenskapen trenger jentene!

Ved å satse på vitenskap, teknologi eller ingeniørfag kan du som jente være ansvarlig for den neste, store vitenskapelige oppdagelsen. For å hjelpe deg med å finne ut hva som er din drømmejobb innen vitenskapen, har EU-kommisjonen lansert kampanjen Vitenskap: også for jenter!.

 

Hvor er din plass i vitenskapen?

Ta quizzen for å finne din drømmejobb innen vitenskapsområdet. Hvis du vil ta en nærmere titt, kan du se når den mobile utstillingen "Vitenskap: også for jenter!" kommer til ditt land. Få has på stereotypene og vis verden at vitenskap også er for jenter.

Ved å jobbe med vitenskap kan du forbedre andres liv. Kan du forestille deg hvordan det føles å beskytte miljøet, gi andre mennesker mat og bekjempe fattigdom? Ved hjelp av vitenskap kan du bruke fantasien og kreativiteten til å tenke ut noe som ingen andre har tenkt på før, og sette spørsmålstegn ved ting og tilegne deg ny kunnskap.

På en rekke ulike områder kan vitenskapen bli en fantastisk mulighet for deg. En karriere innen forskning kan til og med gi deg muligheten til å reise rundt i hele verden sammen med et internasjonalt team.

 

New Technology - Iris Slootheer, young student in applied physics

 

 

Bakgrunnsinformasjon

Selv om det finnes mange kvinnelige talenter i Europa og de fleste universitetsstudentene er kvinner, er kvinneandelen i toppstillinger i Europa fremdeles veldig lav. Kvinnelige studenter er svært underrepresenterte på områder som maskinteknikk, produksjon, konstruksjon, vitenskap, matematikk og data. Dette skjer fordi en stor andel jenter slutter med vitenskapsrelaterte fag, ingeniørfag og teknologi for å drive med andre ting, selv om gutter og jenter viser samme interesse for disse fagene på skolen.