Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Luonnontiede sopii myös tytöille

A picture
© fotolia.com - Alexander Raths
Tytöt ovat Euroopassa edelleen aliedustettuina luonnontieteiden, tekniikan ja tutkimuksen aloilla, vaikka he koulussa suoriutuvat luonnontieteistä ja matematiikasta yhtä hyvin kuin pojat. Tytöt, älkää antako lahjojenne mennä hukkaan – luonnontieteelliset alat tarvitsevat teitä!

Luo ura tiedenaisena luonnontieteellisellä tai teknisellä alalla, ja kuka tietää, minkälaisen tieteellisen läpimurron voit tutkimuksessasi tehdä! Euroopan komissio on käynnistänyt Tiede on tyttöjen juttu! ‑kampanjan, jotta useammat tytöt ja nuoret naiset innostuisivat urasta luonnontieteiden ja tekniikan parissa.

 

Löydä oma tieteenalasi

Testaa, mikä luonnontieteen ala sopisi juuri sinulle. Tiede on tyttöjen juttu! -kampanjan tapahtumakalenterista voi myös löytyä kiinnostavia tapahtumia. On aika rikkoa stereotypiat ja näyttää, että tytöt pääsevät myös luonnontieteissä pitkälle!

Luonnontieteellisen tutkimuksen avulla helpotetaan ja parannetaan ihmisten elämää. Siinä on kyse ympäristönsuojelusta, ravitsemuksesta ja köyhyydentorjunnasta. Luonnontieteellisessä tutkimuksessa tarvitaan myös mielikuvitusta ja luovuutta. Siinä pohditaan asioita, joita kukaan ei ole aikaisemmin pohtinut - kysytään ennen kysymättömiä kysymyksiä ja haetaan tietoa.

Luonnontieteellisiä aloja on runsaasti, ja uralla luonnontieteiden parissa on paljon vaihtoehtoja. Tutkijana voit päätyä matkustamaan ympäri maailmaa ja työskentelemään kansainvälisessä tiimissä.

 

New Technology - Iris Slootheer, young student in applied physics

 

 

Taustatietoa

Vaikka Euroopassa on paljon lahjakkaita naisia ja suurin osa korkeakouluista valmistuvista on naisia, eurooppalaisten naisten osuus luonnontieteellisillä aloilla on kuitenkin hyvin alhainen. Naiset ovat selvästi aliedustettuina insinööritieteissä, valmistusteollisuudessa, rakennusalalla, luonnontieteissä, matematiikassa ja tietotekniikassa. Vaikka pojat ja tytöt ovat koulussa yhtä kiinnostuneita luonnontieteellisistä aineista, suuri osa tytöistä jättää luonnontieteet, insinööritieteet ja tekniset opinnot ja ryhtyy opiskelemaan jotain muuta alaa.