Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Boeit het heelal je?

A picture
© European Space Agency
Het Europees Ruimtevaartagentschap ESA biedt allerlei opleidingen aan voor jongeren ut landen die zijn aangesloten bij ESA of ermee samenwerken. Misschien is er wel iets voor jou bij!

Young Graduate Trainees (YGT)

Je kunt een jaar in een spannende internationale en multiculturele omgeving werken als betaald stagiair. Je krijgt ook een reisvergoeding en een ziektekostenverzekering. Tijdens de YGT-stage kun je meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van ruimtevaartmissies. Je krijgt echte verantwoordelijkheid ter ondersteuning van een project en je kan profiteren van de ervaring van een ESA-mentor.

Ieder jaar worden midden november op de ESA-website nieuwe stagevacatures bekendgemaakt, maar het hele jaar kunnen er ook extra posten bijkomen. Check de website dus regelmatig!

Je moet een recent masterdiploma hebben in een technische of wetenschappelijke richting, of in het laatste jaar van je studie zijn. Je moet burger van een land zijn dat bij ESA is aangesloten of ermee samenwerkt.

Bij iedere vacature vind je een link naar het online-sollicitatieformulier. Dat moet je invullen en versturen met je cv en een begeleidend schrijven. Je mag slechts één online-sollicitatieformulier versturen!

 

Fellowshipprogramma voor onderzoekers met doctorstitel

Het ESA geeft jonge wetenschappers en ingenieurs de gelegenheid gedurende twee jaar fellow te worden voor onderzoek in diverse disciplines die te maken hebben met ruimtevaart.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je recent je doctoraat behaald hebben in een van die disciplines en een burger zijn van een land dat bij ESA is aangesloten of ermee samenwerkt.

Je kan je aanvraag om het even wanneer indienen, maar de evaluatieprocedure begint gewoonlijk in oktober.

Stuur je sollicitatieformulier samen met je cv, een lijst van je publicaties, referenties, het getuigschrift van je doctorstitel en een gedetailleerde beschrijving van je onderzoeksproject naar temp.htr@esa.int.

 

Stages voor studenten

Als je nog studeert kan je drie tot zes maanden onbetaald stage lopen bij ESA, als onderdeel van je opleiding. De stages zijn beschikbaar voor technische en niet-technische richtingen.

Je moet bijna aan het eind zijn van je bachelorstudie, of in de eerste helft van je masterstudie in wiskunde, ingenieurswetenschappen, fysica, technologie, informatica, rechten, economie enz.

Vul het online-sollicitatieformulier in en zend het naar een ESA-vestiging. Voeg er je CV bij, en een begeleidend schrijven waarin je uitlegt waarom je bij ESA wilt werken.

Gepubliceerd: Do, 25/04/2013 - 15:21


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!