Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Te zanima vesolje?

A picture
© European Space Agency
Evropska agencija za vesolje ponuja različne možnosti usposabljanja za mlade iz držav članic ESA in sodelujočih držav. Poišči najboljšo ponudbo!

Mladi diplomirani pripravniki

Program ponuja enoletno plačano usposabljanje, vključno s kritjem potovalnih stroškov in zdravstvenim zavarovanjem, v zanimivem mednarodnem in večkulturnem okolju. Pridobil boš enkratno izkušnjo na področju razvoja in vodenja vesoljskih operacij. Kot diplomirani pripravnik boš pod okriljem mentorja odgovoren v projektu.

Vsako leto sredi novembra na spletni strani agencije objavijo nova prosta pripravniška mesta,  vendar objavljajo med letom še dodatna mesta. Bodi torej pozoren!

Pogoje izpolnjuješ, če si ravnokar diplomiral oziroma si v zadnjem letu tehničnega ali naravoslovnega študijskega programa. Biti moraš tudi državljan ene od držav članic ESA ali druge evropske sodelujoče države.

Izpolniti moraš spletno prijavnico ob razpisanem prostem mestu ter priložiti življenjepis in motivacijsko pismo. Opozarjamo, da lahko pošlješ samo eno spletno prijavnico!

 

Program podoktorskih štipendij za raziskovalno delo

Agencija ESA ponuja dveletno raziskovalno štipendijo za mlade znanstvenike ali inženirje na številnih področjih, povezanih z vesoljsko znanostjo, vesoljskimi aplikacijami in tehnologijo.

Prijavijo se lahko vsi, ki so pred kratkim opravili doktorat na področju v tesni zvezi z vesoljskimi dejavnostmi in ki so državljani države članice ESA oziroma sodelujoče države.

Prijaviti se je mogoče kadar koli med letom, vendar se postopek ocenjevanja običajno začne oktobra.

Prijavnico skupaj z življenjepisom, seznamom publikacij, referencami, doktorsko diplomo in podrobnim opisom raziskovalnega projekta je treba poslati na naslov:  temp.htr@esa.int.

 

Pripravništvo za študente

Če še vedno študiraš, ti ESA ponuja 3- do 6-mesečno pripravništvo kot del študijskega programa. Pripravništvo na tehničnem in drugih področjih je neplačano.

Prijavijo se lahko vsi, ki zaključujejo diplomski študij oziroma so v prvi polovici magistrskega študija matematike, strojništva, fizike, naravoslovja in informacijske tehnologije, prava, financ itd.

Izpolnjeno elektronsko prijavnico pošlji na kateri koli center ESA. Prijavi priloži življenjepis in motivacijsko pismo, v katerem razložiš, zakaj si želiš delati pri agenciji.

Objavljeno: čet, 25/04/2013 - 15:19


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!