Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Er du interesseret i universet?

A picture
© European Space Agency
Det Europæiske Rumagentur tilbyder unge fra ESA-medlemslande og samarbejdslande en lang række uddannelsesmuligheder. Find ud af, hvad der passer dig bedst!

Unge kandidattrainees (YGT)

Programmet tilbyder et etårigt uddannelsesophold, herunder et rejsetilskud og sygesikring, med mulighed for at arbejde i et spændende multikulturelt miljø. Med YGT kan du få værdifuld erfaring i udvikling og gennemførelse af rummissioner. Som kandidattrainee får ud ansvar for at støtte et projekt og kan trække på en ESA-mentors ekspertise.

Hvert år opslås ledige praktikpladser på agenturets hjemmeside i midten af november, mens andre pladser bliver slået op i årets løb. Så du skal følge godt med!

For at komme i betragtning skal du være nybagt kandidat eller i gang med sidste år af dine studier inden for en teknisk eller videnskabelig uddannelse. Du skal også være statsborger i et af ESA's medlemslande eller et europæisk samarbejdsland.

For at søge skal du udfylde ansøgningsblanketten for hver ledig plads online og vedlægge dit cv og et følgebrev. Du kan kun indsende én ansøgningsblanket online!

 

Postdoctoral Research Fellowship Programme

Hvis du er ung kandidat i naturvidenskab eller ingeniør giver ESA dig mulighed for at deltage i et toårigt forskningsprogram inden for en række områder, der har at gøre med rumvidenskab, -applikationer og -teknologi.

For at kunne søge skal du for nylig have taget din doktorgrad inden for et område, der er nært knyttet til rumaktiviteter, og være statsborger i et af ESA's medlemslande eller et samarbejdsland.

Du kan indgive ansøgningen når som helst, men evalueringen begynder normalt i oktober.

Send ansøgningsblanketten sammen med dit cv, din publikationsliste, dine anbefalinger, dit doktordiplom og en detaljeret redegørelse for dit forskningsprojekt til temp.htr@esa.int.

 

Studenterophold

Hvis du stadig er under uddannelse, tilbyder ESA dig praktikophold på mellem 3 og 6 måneder som led i dit uddannelsesforløb. Disse ubetalte praktikophold tilbydes både inden for tekniske og ikke-tekniske områder.

For at kunne søge skal du være tæt på at afslutte din bachelor eller i gang med første del af din master i matematik, ingeniørvidenskab, fysik, videnskabs- og informationsteknologi, jura, finans m.m.

Udfyld ansøgningsblanketten online og send den til en af ESA's hovedafdelinger. Du skal vedlægge dit cv og et følgebrev, hvor du forklarer, hvorfor du gerne vil arbejde på ESA.

Offentliggjort: Tor, 25/04/2013 - 15:15


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!