Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Vă interesează universul?

A picture
© European Space Agency
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) oferă numeroase oportunităţi de formare tinerilor provenind din statele membre ESA sau din ţările care cooperează cu aceasta. Aflaţi ce ofertă vi se potriveşte!

Stagii pentru tinerii absolvenţi (YGT)

Programul YGT vă oferă un stagiu plătit de un an (cheltuielile de deplasare şi asigurarea medicală sunt, de asemenea, incluse), pe durata căruia veţi lucra într-un mediu multicultural deosebit de motivant. Cu ajutorul YGT, veţi câştiga o experienţă valoroasă în pregătirea şi gestionarea misiunilor spaţiale. Ca stagiar, veţi putea lucra în cadrul unui proiect sub directa supraveghere a unui specialist al Agenţiei.

Locurile disponibile sunt publicate în fiecare an, la jumătatea lunii noiembrie, pe site-ul Agenţiei. Alte posturi vacante mai pot apărea şi pe parcursul anului. Verificaţi site-ul periodic!

Pentru a fi eligibil, trebuie să fiţi student în ultimul an sau să fi absolvit de curând o facultate în domeniul tehnic sau ştiinţific. De asemenea, trebuie să proveniţi dintr-un stat membru al ESA sau dintr-o ţară care colaborează cu Agenţia.

Pentru a candida, completaţi formularul on-line ataşat fiecărui post vacant şi adăugaţi CV-ul şi o scrisoare de motivaţie. Atenţie! Nu puteţi trimite decât un singur formular de candidatură.

 

Programul de burse postdoctorale de cercetare

Dacă sunteţi tânăr cercetător sau inginer, ESA vă oferă posibilitatea de a obţine o bursă de doi ani în diverse domenii legate de ştiinţa spaţială şi de aplicaţiile şi tehnologiile spaţiale.

Pentru a candida, trebuie să fi absolvit de curând studii doctorale într-un sector strâns legat de activităţile spaţiale şi să fiţi cetăţean al unui stat membru al ESA sau al unei ţări care colaborează cu aceasta.

Vă puteţi trimite candidatura în orice moment al anului, dar procesul de selecţie începe, de obicei, în octombrie.

Trimiteţi formularul de candidatură, împreună cu CV-ul, lista publicaţiilor, referinţele, certificatul de doctorat şi o descriere detaliată a proiectului dumneavoastră de cercetare la adresa de e-mail temp.htr@esa.int.

 

Stagii pentru studenţi

Dacă sunteţi încă student, ESA vă oferă posibilitatea de a efectua un stagiu cu durata de 3-6 luni, ca parte a programului dumneavoastră de studii. Aceste stagii nu sunt remunerate şi se adresează studenţilor din domeniul tehnic şi nu numai.

Pentru a candida, trebuie să fiţi aproape de finalizarea studiilor sau în primul an al unui curs de master în matematică, inginerie, fizică, ştiinţe şi informatică, tehnologie, drept, finanţe etc.

Completaţi formularul on-line şi trimiteţi-l prin e-mail la sediul principal ESA. Includeţi CV-ul şi o scrisoare de motivaţie în care să explicaţi de ce doriţi să lucraţi în cadrul Agenţiei.

 

Publicat: J, 25/04/2013 - 15:14


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!