Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Vulcanus: Få førstehåndskjennskap til japansk teknologi

A picture
© fotolia.com - luchshen
Er du interessert i en utplassering i industrien i soloppgangens land? Finn ut om du er kvalifisert for Vulcanus i Japan-programmet!

Vulcanus in Japan-programmet ble opprettet av EU-Japan-senteret for industrielt samarbeid i 1997 og tilbyr utplasseringer i industrien for EU-studenter, som omfatter et ukelangt seminar om Japan og et 4-måneders intensivkurs i japansk, etterfulgt av en 8-måneders trainee-periode i en japansk bedrift.

 

Kan du søke?

For å være kvalifisert må du være statsborger i et EU-land og holde på med en ingeniør- eller vitenskapsgrad på minimum tredje året ved et universitet i EU. Dette kan være innen fagfeltet informatikk, ingeniørvitenskap, maskinteknikk, kjemi, elektronikk, bioteknologi, elektroteknikk, fysikk, telekommunikasjon, informasjon, kjerneteknikk, byggteknikk, keramikk, produksjonssystemer osv.

Programmet starter i september og slutter i august det påfølgende året og tar sikte på å forbedre og stimulere industrielt samarbeid og bedre gjensidig forståelse mellom Japan og EU. Husk at hvis studiet ditt omfatter et utplasseringsår, kan Vulcanus godkjennes som en del av studiet eller som et friår.

 

Hvordan søker du?

Alt du trenger å gjøre, er å sende inn søknaden din og vente på svar! Du vurderes på grunnlag av akademisk bakgrunn, anbefalinger fra lærere, engelskkunnskaper, motivasjon og holdning til EU-Japan-forbindelsen samt evnen din til å tilpasse deg en annen kultur.

 

Finansiering

Hvis du er bekymret for hvordan du skal få råd til alt dette, er det mulig å få litt støtte. Programmet finansieres av EU-Japan-senteret for industrielt samarbeid og de japanske vertsbedriftene. Du vil motta en stipend på 2000000 yen for å dekke reiseutgiftene. Språkkurset og seminaret er gratis, og innkvartering ordnes for hele perioden.