Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Vulkánusz: japán technológiai ismeretek első kézből

A picture
© fotolia.com - luchshen
Szívesen szereznél ipari szakmai gyakorlatot a felkelő nap országában? Ha igen, érdemes utánanézned, jogosult vagy-e jelentkezni a „Vulkánusz Japánban” nevű programra.

Az EU–Japán Ipari Együttműködési Központ 1997-ben indította útnak a Vulkánusz Japánban elnevezésű programot, mely ipari szakmai gyakorlatot kínál uniós egyetemisták részére. A kinttartózkodás három szakaszból áll: egy egyhetes szemináriumból, mely Japánnal ismerteti meg a diákokat, egy négy hónapos intenzív japán nyelvtanfolyamból, valamint egy nyolc hónapos időszakból, melynek során a sikeres pályázó szakmai gyakorlatot szerezhet a japán vállalatok valamelyikénél.

 

Ki jelentkezhet a programra?

Te is jelentkezhetsz a programra, ha EU-tagország állampolgára vagy, és legalább harmadéven tanulsz valamelyik uniós egyetem mérnöki vagy természettudományos karán, a következő szakágak valamelyikén: számítástechnika, természettudomány, mérnöki tudomány, gépészet, elektronika, biotechnológia, villamosmérnöki szak, kémia/vegyészet, fizika, távközlés, informatika, nukleáris technika, építőmérnöki tudományok, anyagtudomány és -technológia (fémes és kerámiaanyagok), termelési rendszerek stb.

A program szeptemberben indul, és a következő év augusztusában ér véget. Célja, hogy ösztönözze és javítsa az ipari együttműködést és előmozdítsa a kölcsönös megértést Japán és az EU között. Figyelem: ha tanulmányaid keretében egy évig szakmai gyakorlatot kell folytatnod, a Vulkánusz Japánban elnevezésű programban való részvétel beszámítható a tanulmányaidba, de évhalasztásként is felfogható.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Az egyedüli feladatod az, hogy kitöltsd és beküldd a jelentkezési lapot. Az elbírálás során szempontot jelent tanulmányi teljesítményed, angoltudásod, motivációd, az EU–Japán kapcsolatokhoz való viszonyulásod és kulturális alkalmazkodóképességed, de figyelembe veszik majd a tanáraidtól kapott ajánlóleveleket is.

 

Finanszírozás

Nem tudod, hogy fogod előteremteni mindennek a költségeit? Aggodalomra semmi ok, a programban részt vevő diákok pénzügyi támogatást kapnak. A programot az EU–Japán Együttműködési Központ és a fogadó japán vállalatok finanszírozzák. Ha jelentkezésed sikeresnek bizonyul, 2 000 000 yen összegű utazási költségtérítésben részesülsz. A nyelvtanfolyam és a szeminárium ingyenes, és a szervezők a kinttartózkodás egész időtartamára gondoskodnak szállásról.

Közzétéve: sze., 24/04/2013 - 12:36


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!