Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Vulcanus: η ιαπωνική τεχνολογία από πρώτο χέρι

A picture
© fotolia.com - luchshen
Θα σας ενδιέφερε να εργαστείτε για λίγο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου; Δείτε αν είστε επιλέξιμοι για το πρόγραμμα Vulcanus στην Ιαπωνία!

Το πρόγραμμα Vulcanus στην Ιαπωνία, που δημιουργήθηκε το 1997 από το Κέντρο βιομηχανικής συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, προσφέρει σε φοιτητές από την ΕΕ  πρακτική άσκηση η οποία αποτελείται από ένα εισαγωγικό σεμινάριο μιας εβδομάδας εξοικείωσης με την Ιαπωνία, ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας και στη συνέχεια μια οκτάμηνη πρακτική άσκηση σε ιαπωνική επιχείρηση.

 

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση;

Για να είστε επιλέξιμοι, πρέπει να είστε υπήκοος μιας χώρας ΕΕ και να βρίσκεστε τουλάχιστον στο τρίτο  έτος σπουδών μηχανικής ή θετικών επιστημών σε πανεπιστήμιο της ΕΕ. Οι σπουδές μπορεί να αφορούν τους κλάδους υπολογιστών,  μηχανικής, μηχανολογίας, χημείας, ηλεκτρονικής, βιοτεχνολογίας,  ηλεκτρολόγων μηχανικών, φυσικής, τηλεπικοινωνιών, πληροφοριών, πυρηνικής μηχανικής, πολιτικού μηχανικού, μεταλλειολόγου, κεραμικής, συστημάτων παραγωγής, κ.λπ.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο και λήγει τον Αύγουστο του επόμενου έτους, και στοχεύει στη βελτίωση και την τόνωση της βιομηχανικής συνεργασίας καθώς και στην καλύτερη αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Ιαπωνίας και ΕΕ. Μην ξεχνάτε ότι αν έχετε γενικότερη υποχρέωση για απόσπαση, το πρόγραμμα Vulcanus μπορεί να αναγνωριστεί ως μέρος των σπουδών σας ή ως έτος αδείας.

 

Πώς να υποβάλετε αίτηση;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση και να περιμένετε να επιλεγείτε! Θα αξιολογηθείτε βάσει των τίτλων σπουδών σας, των συστάσεων από τους καθηγητές σας, της γνώσης της αγγλικής γλώσσας, τα κίνητρά σας, τις απόψεις σας για τις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας και την προσαρμοστικότητά σας σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

 

Χρηματοδότηση

Αν ανησυχείτε για το πώς θα μπορέσετε να καλύψετε τα έξοδα, έχετε υπόψη ότι δικαιούστε οικονομική στήριξη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας και από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις που παρέχουν την πρακτική άσκηση. Θα λάβετε υποτροφία 2.000.000 γιεν για να καλύψετε τα ταξιδιωτικά σας έξοδα. Τα μαθήματα γλώσσας και το σεμινάριο παρέχονται δωρεάν και θα σας παρασχεθεί  κατάλυμα για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 24/04/2013 - 12:33


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!