Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Vulcanus: japonska tehnologija iz prve roke

A picture
© fotolia.com - luchshen
Se želiš preizkusiti v industriji dežele vzhajajočega sonca? Preveri, ali izpolnjuješ pogoje za japonski program Vulcanus.

Center za industrijsko sodelovanje med EU in Japonsko je leta 1997 uvedel program Vulcanus na Japonskem, ki ponuja številna prosta mesta za študente iz EU: enotedenski seminar o Japonski, štirimesečni intenzivni tečaj japonščine, osemmesečno pripravništvo v japonskem podjetju.

 

Pogoji za prijavo

Prijavijo se lahko državljani države EU, ki so vpisani vsaj v tretji letnik strojništva ali naravoslovja na eni od evropskih univerz. Univerzitetni program je lahko na področju računalništva, naravoslovja, strojništva, kemije, elektronike, biotehnologije, elektroinženirstva, fizike, telekomunikacij, informatike, jedrskega inženirstva, gradbeništva, kovinskih materialov, keramike, proizvodnih sistemov itd.

Program traja od septembra do avgusta naslednjega leta in je namenjen krepitvi in spodbujanju gospodarskega sodelovanja in medsebojnega razumevanja med Japonsko in EU. Če potrebuješ eno leto delovnih izkušenj, se Vulcanus lahko šteje kot del študijskega programa ali kot enoletna prekinitev.

 

Kako se prijaviti

Zelo enostavno: pošlji prijavo in počakaj na rezultate izbora. Pri izboru upoštevajo tvoje ocene, priporočila učiteljev, znanje angleščine, motiviranost, mnenje o medsebojnih odnosih med EU in Japonsko ter sposobnost prilagoditve drugačni kulturi.

 

Financiranje

Če te skrbi, kako si boš lahko privoščil sodelovanje v tem programu, lahko računaš na finančno pomoč. Program financira Center za industrijsko sodelovanje med EU in Japonsko ter japonska gostiteljska podjetja. Za stroške potovanja boš prejel 2 000 000 jenov. Jezikovni tečaj in seminar sta brezplačna, kakor tudi nastanitev v celotnem obdobju bivanja na Japonskem.