Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Vulcanus: contact direct cu tehnologia japoneză

A picture
© fotolia.com - luchshen
Vă interesează să lucraţi în sectorul industrial din Ţara Soarelui Răsare? Aflaţi dacă sunteţi eligibil pentru programul „Vulcanus în Japonia”!

Creat în 1997 de Centrul UE-Japonia pentru cooperare industrială, programul „Vulcanus în Japonia le oferă studenţilor din UE stagii profesionale care  cuprind un seminar de o săptămână despre Japonia, un curs intensiv de japoneză cu durata de 4 luni şi un stagiu de 8 luni într-o companie japoneză.

 

Cine se poate înscrie?

Pentru a fi eligibil, trebuie să fiţi cetăţean al unei ţări din UE şi student în cel puţin anul al 3-lea  al unei facultăţi europene de inginerie sau ştiinţă, în domenii precum: informatică, inginerie ştiinţifică, inginerie mecanică, electronică, biotehnologie, inginerie electrică, fizică, telecomunicaţii, chimie, sisteme de informaţii, inginerie nucleară, inginerie civilă, materiale metalice, ceramică, sisteme de producţie etc.

Programul începe în septembrie şi se încheie în luna august a anului următor. Scopul său este să amelioreze şi să stimuleze cooperarea industrială şi să promoveze o mai bună înţelegere între Japonia şi UE. Dacă bursa dumneavoastră prevede un stagiu profesional de un an, programul Vulcanus poate fi recunoscut ca fiind parte din programa dumneavoastră de curs sau poate fi considerat an sabatic. 

 

Cum vă puteţi înscrie?

Tot ce trebuie să faceţi este să vă depuneţi candidatura şi să aşteptaţi să fiţi selectat! Veţi fi evaluat pe baza unor criterii precum rezultatele la examene, recomandările profesorilor, nivelul de cunoaştere a limbii engleze, motivaţia personală, atitudinea faţă de relaţiile UE-Japonia şi capacitatea de adaptare la o cultură diferită.

 

Finanțarea

Dacă vă îngrijorează aspectul financiar, este bine să ştiţi că puteţi beneficia de o subvenţie. Programul este finanţat de Centrul UE-Japonia pentru cooperare industrială şi de întreprinderile japoneze care vă vor găzdui. Veţi primi o subvenţie în valoare de 2 000 000 de yeni pentru a vă acoperi cheltuielile de transport. Cursul de japoneză şi seminarul sunt gratuite şi vi se va asigura cazarea pe întreaga perioadă.