Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Vulcanus: изучавайте японските технологии от първа ръка

A picture
© fotolia.com - luchshen
Интересува ли ви стаж в индустрията в страната на изгряващото слънце? Разберете дали отговаряте на условията на програмата Vulcanus в Япония!

Създадена от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС-Япония през 1997 г., програмата Vulcanus в Япония предлага места в индустрията за студенти от ЕС, включващи едноседмичен семинар за Япония, четиримесечен интензивен курс по японски език и осеммесечен стаж в японска компания.

 

Можете ли да кандидатствате?

За да отговаряте на условията, трябва да сте гражданин на страна от ЕС и да изучавате инженерна или научна специалност в университет от ЕС най-малко трета година. Специалността ви може да бъде по компютърни науки, научно инженерство, механика, химия, електроника, биотехнология, електроинженерство, физика, телекомуникации, информация, ядрено инженерство, гражданско строителство, метали, керамика, производствени системи и др.

Програмата започва през септември и завършва през август следващата година, а целта й е да подобри и стимулира индустриалното сътрудничество и по-доброто взаимно разбиране между Япония и ЕС. Помнете, че ако част от вашия курс на обучение е година на практически стаж, Vulcanus може да се зачита като част от вашия курс или като свободна година.

 

Как се кандидатства?

Трябва само да изпратите вашата кандидатура и да чакате да ви изберат! Ще ви оценят въз основа на академичния ви успех, препоръки на преподаватели, знанията ви по английски, мотивацията, отношението ви към връзките между ЕС и Япония и вашата способност да се адаптирате към различна култура.

 

Финансиране

Ако се притеснявате за това как ще покриете финансово това начинание, ето каква помощ се предлага. Програмата се финансира от Центъра за индустриално сътрудничество ЕС-Япония и японските компании домакини. Ще получите помощ в размер на 2 000 000 йени за покриване на пътните разходи. Езиковият курс и семинарът са безплатни, а за целия период на престоя ще ви бъде предоставено място за живеене.

Публикувана на: ср, 24/04/2013 - 12:23


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!