Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Vulcanus: upoznaj japansku tehnologiju iz prve ruke

A picture
© fotolia.com - luchshen
Zanima te stručna praksa u industriji zemlje izlazećeg sunca? Saznaj možeš li se prijaviti za program Vulcanus u Japanu!

Pokrenut 1997. od strane Centra za industrijsku suradnju između EU-a i Japana program Vulcanus u Japanu studentima iz EU-a nudi stručnu praksu u industriji koja se sastoji od jednotjednog seminara o Japanu, intenzivnog četveromjesečnog tečaja japanskog jezika nakon čega slijedi osam mjeseci stručne prakse u nekoj od japanskih poduzeća.

 

Možeš li se i ti prijaviti?

Kako bi se mogao prijaviti moraš biti državljanin države članice EU-a i biti najmanje na trećoj godini tehničkog ili prirodoslovnog studijskog programa na sveučilištu u EU-u. Taj studijski program može biti iz područja računarstva, inženjerstva, strojarstva, kemije, elektronike, biotehnologije, elektrotehnike, fizike, telekomunikacija, informatike, nuklearnog inženjerstva, građevinarstva, metala, keramike, sustava proizvodnje, itd.

Program započinje u rujnu, a završava u kolovozu iduće godine. Cilj mu je poboljšati i poticati industrijsku suradnju i bolje uzajamno razumijevanje između Japana i EU-a. Ako si obvezan odraditi jednogodišnju stručnu praksu, imaj na umu da ti se Vulcanus može priznati kao dio te obveze ili kao slobodna godina.

 

Kako se prijaviti?

Moraš samo poslati svoju prijavu i čekati da budeš odabran! Tvoja prijava ocjenjivat će se na temelju tvog akademskog uspjeha, preporuka tvojih nastavnika, poznavanja engleskog jezika, motivacije, stava o odnosima EU-a i Japana i na temelju tvoje sposobnosti da se prilagodiš različitoj kulturi.

 

Financiranje

Ako se brineš oko toga kao ćeš si to sve priuštiti, nudi se i pomoć. Program financiraju Centar za industrijsku suradnju između EU-a i Japana i japanska poduzeća domaćini. Dobit ćeš stipendiju od 2 000 000 jena za pokrivanje putnih troškova. Tečaj jezika i seminar su besplatni, a tijekom čitavog boravka osiguran ti je smještaj. 

Objavljeno: uto, 01/04/2014 - 15:36


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!