Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Zanima te svemir?

A picture
© European Space Agency
Europska svemirska agencija mladim državljanima zemalja članica i zemalja suradnica ESA-e nudi niz mogućnosti za stručnu praksu. Saznaj koja je najbolja za tebe!

 

Stručna praksa za mlade diplomante (YGT)

Ovaj program nudi plaćenu jednogodišnju stručnu praksu u uzbudljivom međunarodnom i multikulturnom okruženju, a pokriveni su i troškovi putovanja i zdravstvene zaštite. Uz YGT steći ćeš vrijedno iskustvo u razvijanju i provedbi svemirskih misija. Tvoje obveze, kao diplomanta, bit će potpora projektu i učenje od mentora kojeg ti dodijeli ESA.
 

Svake godine sredinom studenog oglašavaju se nova slobodna mjesta na web-stranici agencije , ali tijekom godine objavljuju se i dodatna slobodna mjesta. Stoga drži oči otvorenima!
 

Da bi se mogao prijaviti, moraš biti osoba koja je nedavno diplomirala ili apsolvent na studijskom programu iz područja neke tehničke ili znanstvene discipline. Pored toga, moraš biti državljanin jedne od država članica ESA-e ili iz jedne od Europskih država suradnica.
 

Da bi se prijavio, ispuni online obrazac za prijavu koji se nalazi uz svako oglašeno slobodno mjesto te priloži životopis i popratno pismo. Imaj na umu da možeš poslati samo jedan online obrazac za prijavu.

 

Program stipendija za postdoktorsko istraživanje

Ako si mladi znanstvenik ili inženjer, ESA ti nudi dvogodišnju istraživačku stipendiju za niz disciplina vezanih uz svemirsku znanost, svemirske aplikacije i tehnologije.
 

Da bi se mogao prijaviti, moraš biti osoba koja je nedavno doktorirala u području usko vezanom uz svemirsku znanost te biti državljanin jedne od država članica ESA-e ili iz jedne od europskih država suradnica.
 

Možeš predati svoju prijavu tijekom čitave godine, ali ocjenjivački postupak obično počinje u listopadu.
 

Pošalji obrazac prijave zajedno sa životopisom, popisom objavljenih radova, diplomom doktorata i detaljnim opisom tvog istraživačkog projekta na temp.htr@esa.int.

 

Stručna praksa za studente

Ako još uvijek studiraš, ESA ti nudi stručnu praksu u trajanju od 3 do 6 mjeseci koja se može priznati kao ispunjenje dijela obveza u postupku stjecanja diplome. Ova neplaćena stručna praksa dostupna je i u tehničkom i netehničkom području.
 

Da bi se mogao prijaviti, moraš biti blizu stjecanja diplome prvostupnika ili u prvoj polovici svog diplomskog studija matematike, inženjerstva, fizike, prirodnih znanosti i računarstva, prava, financija, itd.
 

Moraš ispuniti online obrazac za prijavu i poslati ga bilo kojem od glavnih ureda ESA-e. Trebaš priložiti i svoj životopis i popratno pismo u kojem objašnjavaš zašto bi želio raditi za ESA-u.

Objavljeno: uto, 01/04/2014 - 15:28


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!