Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Станете стипендиант на Bogliasco!

A picture
© fotolia.com - olly
Ако извършвате напреднала творческа работа или научно изследване, можете да кандидатствате по програмата за стипендианти на Bogliasco! Разберете какво е необходимо, за да се присъедините към Лигурийския Център за обучение на италианската Ривиера.

Лигурийският Център за обучение на фондация Bogliasco, близо до Генуа, отпуска стипендии с пребиваване на творци и учени от всички националности, независимо от пол и възраст.

 

Можете ли да кандидатствате?

Можете да кандидатствате, ако извършвате творческа или научна работа в областите археология, архитектура, класически изкуства, танци, филми или видео, история, ландшафтна архитектура, литература, музика, философия, театър, визуални изкуства. Имайте предвид обаче, че центърът за обучение не разполага със студио за репетиции, в случай че желаете да работите по представление, особено в областта на танца, музиката и театъра.

 

Как се кандидатства?

За да кандидатствате за Стипендия Bogliasco, трябва да покажете значителни постижения във вашата дисциплина, които да отговарят на вашата възраст и опит. Трябва да представите и описание на проектите, по които възнамерявате да работите в Bogliasco. Помнете, че стипендиите Bogliasco не се предоставят на студенти, които в момента се обучават.

Можете да кандидатствате на английски, френски, немски, италиански или испански. Уверете се, че сте проверили всички необходими документи и детайли, необходими за процеса на кандидатстване на страницата на фондацията.

 

Крайни срокове

Стипендиите обикновено текат от септември до декември (есеннозимен семестър), като срокът за кандидатстване е през януари, и от февруари до май (зимнопролетен семестър), като срокът за кандидатстване е през април. Проверете на уебсайта на фондацията датите за тази година.

 

От започването на дейността си през 1996 г. фондация Bogliasco е приела почти 700 стипендианти от 40 страни. Всяка година фондацията отпуска около 50 стипендии с продължителност обикновено от 30/31 до 33/34 дни.

Публикувана на: пет, 12/04/2013 - 13:12


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!