Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Γίνετε κι εσείς υπότροφος Bogliasco!

A picture
© fotolia.com - olly
Aν η ενασχόλησή σας μπορεί να χαρακτηριστεί ως προηγμένη δημιουργική εργασία ή ακαδημαϊκή έρευνα, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών Bogliasco! Δείτε τι χρειάζεται για να φιλοξενηθείτε στο Κέντρο Μελετών της Λιγουρίας στην Ιταλική Ριβιέρα.

Το Ίδρυμα Bogliasco, Κέντρο Μελετών της Λιγουρίας, κοντά στη Γένοβα, χορηγεί υποτροφίες φιλοξενίας σε καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και φύλου.

 

Είστε επιλέξιμοι;

Η αίτησή σας είναι ευπρόσδεκτη εφόσον η ενασχόλησή σας εκτείνεται ταυτόχρονα  στο δημιουργικό και ακαδημαϊκό πεδίο της αρχαιολογίας,  της αρχιτεκτονικής, της κλασσικής γραμματείας, του χορού, του κινηματογράφου ή του βίντεο, της  ιστορίας, της αρχιτεκτονικής τοπίων, της λογοτεχνίας, της μουσικής, της φιλοσοφίας, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών. Ωστόσο, σημειώστε ότι το κέντρο μελετών δεν διαθέτει στούντιο δοκιμών αν επιθυμείτε να εργαστείτε εντατικά για παραστάσεις, ειδικότερα χορού, μουσικής και θεάτρου.

 

Πώς να υποβάλετε αίτηση;

Για να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία Bogliasco, πρέπει να  έχετε να επιδείξετε σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα σας, τα οποία συνάδουν με την ηλικία και την πείρα σας.  Πρέπει επίσης να υποβάλετε περιγραφές των σχεδίων με τα οποία σκοπεύετε να ασχοληθείτε στο Bogliasco.  Μην ξεχνάτε ότι οι υποτροφίες Bogliasco δεν χορηγούνται σε σπουδαστές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές  τους.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά. Βεβαιωθείτε ότι ελέγξατε όλα τα αναγκαία έγγραφα και τις λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή της αίτησης στον αντίστοιχο ιστότοπο.

 

Προθεσμίες

Οι υποτροφίες συνήθως καλύπτουν το διάστημα  μεταξύ Σεπτεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου (εξάμηνο φθινοπώρου-χειμώνα) με προθεσμία υποβολής αίτησης τον Ιανουάριο, και το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου (εξάμηνο άνοιξης-καλοκαιριού) με προθεσμία υποβολής αίτησης τον Απρίλιο. Δείτε στον ιστότοπο υποτροφιών τις προθεσμίες αυτής της χρονιάς.

Από το 1996 που ξεκίνησε να λειτουργεί, το Ίδρυμα Bogliasco έχει  φιλοξενήσει σχεδόν 700 υποτρόφους από 40 χώρες.  Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα χορηγεί περίπου 50 υποτροφίες που συνήθως διαρκούν από 30/31 έως 33/34 ημέρες.

Δημοσιεύθηκε: Παρ, 12/04/2013 - 13:09


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!