Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Deveniţi bursier Bogliasco!

A picture
© fotolia.com - olly
Dacă vă ocupaţi de proiecte avansate de cercetare şi creaţie, puteţi participa la programul de burse de studiu Bogliasco. Aflaţi care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi pentru a merge la Centrul de studii Liguria de pe riviera italiană.

Centrul de studii Liguria al Fundaţiei Bogliasco, de lângă Genova, acordă burse rezidenţiale pentru artişti şi cadre universitare din lumea întreagă, indiferent de vârstă şi sex.

 

Cine se poate înscrie?

Vă puteţi înscrie dacă desfăşuraţi simultan activităţi creative şi academice în următoarele domenii: arheologie, arhitectură, arte vizuale, dans, film/video, filosofie, istorie, literatură, limbi clasice, muzică,  peisagistică, teatru. Reţineţi însă că centrul de studii nu dispune de structurile necesare artiştilor care desfăşoară activităţi scenice (dans, muzică, teatru).

 

Cum vă puteţi înscrie?

Pentru a candida la bursele Bogliasco, trebuie să faceţi dovada unor realizări semnificative în domeniul dumneavoastră de activitate, care să corespundă vârstei şi experienţei dumneavoastră. De asemenea, trebuie să trimiteţi o descriere a proiectelor pe care intenţionaţi să le derulaţi ca bursier Bogliasco. Vă reamintim că bursele nu li se adresează studenţilor înscrişi deja la un program de studii.

Puteţi trimite candidatura în engleză, franceză, germană, italiană sau spaniolă. Verificaţi cu atenţie toate documentele necesare şi detaliile privind procedura de înscriere pe site-ul dedicat burselor de studiu.

 

Perioada de înscriere

Programele se derulează de obicei din septembrie până pe 13 decembrie (semestrul toamnă-iarnă), cu termen-limită în ianuarie şi din februarie până în mai (semestrul iarnă-primăvară), cu termen-limită în aprilie. Verificaţi site-ul dedicat burselor pentru a afla care sunt datele valabile anul acesta.

 

De la crearea sa în 1996, Fundaţia Bogliasco a găzduit aproape 700 de bursieri din 40 de ţări. În fiecare an, Fundaţia acordă aproximativ 50 de burse de studiu, cu durata între 30/31 şi 33/34 de zile.

Publicat: V, 12/04/2013 - 12:59


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!