Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Štipendije fundacije Bogliasco

A picture
© fotolia.com - olly
Če se ukvarjaš z ustvarjalnim delom ali akademskim raziskovanjem, so štipendije fundacije Bogliasco pravi naslov. Več o pogojih za sodelovanje v študijskem centru Ligurija na italijanski rivieri.

Študijski center Ligurija fundacije Bogliasco v bližini Genove podeljuje štipendije gostujočim umetnikom in raziskovalcem ne glede na narodnost, spol ali starost.

 

Pogoji za prijavo

Za štipendijo lahko zaprosijo posamezniki, ki se ukvarjajo z ustvarjalnim in raziskovalnim delom na naslednjih področjih: arheologija, arhitektura, antični študiji, ples, film ali video produkcija, zgodovina, krajinska arhitektura, književnost, glasba, filozofija, gledališče, vizualna umetnost. Velja opozoriti, da center nima prostorov za intenzivno vadbo, zlasti kar zadeva ples, glasbo in gledališče.

 

Kako se prijaviti

Za štipendijo Bogliasco lahko zaprosijo posamezniki, ki so se že izkazali na svojem področju z dosežki, ki ustrezajo njihovi starosti in izkušnjam. Prošnji je treba priložiti tudi opis projektov, ki jih nameravaš izvesti v centru. Štipendije Bogliasco niso na voljo študentom, ki so vpisani v študijski program.

Prošnjo lahko pošlješ v angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini ali španščini. Več informacij o zahtevani dokumentaciji in postopku prijave boš našel na spletišču fundacije Bogliasco.

 

Roki

Štipendije običajno podeljujejo za obdobje od septembra do decembra (jesensko-zimski semester) s prijavnim rokom v januarju in od februarja do maja (zimsko-pomladanski semester) s prijavnim rokom aprila. Roki za prijave so objavljeni na spletišču fundacije.

 

 

Fundacija Bogliasco je od svoje ustanovitve leta 1996 gostila skoraj 700 posameznikov iz 40 držav. Vsako leto podeli približno 50 štipendij, in sicer običajno za mesec dni (30/31 oziroma 33/34 dni).

Objavljeno: pet, 12/04/2013 - 12:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!