Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Stipendium till italienska rivieran

A picture
© fotolia.com - olly
Vill du jobba kreativt eller forska på italienska rivieran? Då kan du söka stipendium från Bogliascostiftelsen! Läs mer om hur du gör för att få komma till Liguriens studiecentrum.

Vem kan söka?

Du är välkommen att söka om du håller på med kreativt eller forskningsinriktat arbete inom arkeologi, arkitektur, landskapsarkitektur, historia, filosofi, klassisk och modern litteratur, musik, dans, teater, film eller video och bildkonst. Tänk dock på att det inte finns någon studio för att jobba med till exempel dans-, musik- och teaterföreställningar.

 

Hur söker jag?

För att få ett Bogliascostipendium måste du kunna visa upp betydande resultat inom ditt område, i nivå med din ålder och erfarenhet. Du ska också skicka in en beskrivning av de projekt du vill arbeta med i Bogliasco. Tänk på att du inte kan söka stipendium medan du går en utbildning.

Du kan skicka in din ansökan på engelska, franska, tyska, italienska eller spanska. Se till att du har alla nödvändiga handlingar och läs om hur ansökningen går till på Bogliascostiftelsens webbplats.

 

Sista ansökningsdag

En stipendievistelse varar i regel från september till december (höstterminen) med ansökan i januari, eller från februari till maj (vårterminen) med sista ansökningsdag i april. Årets datum hittar du på stiftelsens webbplats.

 

 

Sedan starten 1996 har Bogliascostiftelsen tagit emot nästan 700 stipendiater från 40 länder. Varje år delar man ut ungefär 50 stipendier för vistelser på cirka en månad

Publicerad: Fre, 12/04/2013 - 12:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!